OVERBLIK: Spionageanklage er nyt kapitel i bestikkelsessag

Stor sag om it-virksomheders påståede bestikkelse af offentligt ansatte startede i juni. Læs om sagen her.

Atea logo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

København: It-virksomheden Atea har anmeldt en tidligere salgsdirektør til politiet for industrispionage, oplyser Atea tirsdag i en pressemeddelelse.

Dermed er der skrevet endnu et kapitel i den store sag om påstået bestikkelse af danske offentligt ansatte, som kan vise sig at være en af de mest omfattende i nyere tid, hvis politiets sigtelser holder. Læs om sagen her:

* Politiets mistanke er, at ansatte i to it-firmaer har ydet bestikkelse til offentligt ansatte i Region Sjælland, Rigspolitiet og Kriminalforsorgen.

* It-firmaerne har ifølge politiets sigtelse stillet mindst en million kroner til rådighed for de offentligt ansatte.

* Pengene er ifølge politiet brugt på rejser til USA og Dubai samt til hotelophold i ind- og udland. Desuden var der lovet et sponsorat til Nykøbing Travbane.

* Bestikkelsen skal være foregået i perioden 2007-2015.

* Sagen begyndte at rulle i juni 2015, da Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en aktion sammen med Bagmandspolitiet anholdt og sigtede i alt 13 personer i sagen.

* Heraf har seks været varetægtsfængslet. To af dem er ansat i Rigspolitiet og Region Sjælland, mens fire er medarbejdere i it-firmaerne Atea A/S og 3A-it.

* Alle seks nægter sig skyldige. De blev senere løsladt igen, da det blev vurderet, at de ikke kan påvirke politiets igangværende efterforskning.

* Tirsdag oplyser Atea, at der i forbindelse med virksomhedens interne undersøgelser af sagen er kommet oplysninger frem, der har fået virksomheden til at anmelde en tidligere salgsdirektør til politiet.

* Atea mistænker personen for at have lækket fortrolige oplysninger om virksomheden for at etablere en konkurrent.

Kilder: Atea, Ritzau, Finans.dk, DR