Arving får toppost i holdingsselskab i A.P. Møller-Mærsk

Robert M. Uggla - Mærsk Mc-Kinney Møllers banebarn - overtager ledelsen af selskabet bag A.P. Møller-Mærsk. Robert Mærsk Uggla indtræder på posten 1. september og forlader samtidig jobbet som adm. direktør for slæbebådsselskabet Svitzer.

Robert Mærsk Uggla Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»I lyset af A.P. Møller Holdings udvikling er tiden inde til at styrke organisationen startende med en ny CEO. Bestyrelsen i A.P. Møller Holding ser frem til at arbejde sammen med den nye CEO og det fremtidige ledelsesteam i den videre udvikling af vores ejerskabs- og investeringsstrategi,« hedder det fra Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, bestyrelsesformand i A.P. Møller Holding, i en pressemeddelelse.

A.P. Møller Holding blev etableret i slutningen af 2013 for at sikre A.P. Møller Fondens forretnings– og investeringsmæssige aktiviteter. A.P. Møller Holding ejer i dag 50,1 pct. af stemmerne og 41,5 pct. af aktiekapitalen i A.P. Møller - Mærsk A/S. Selskabet sidder desuden på 20 pct. af aktierne i Danske Bank.

»Jeg er meget taknemmelig for mine 12 år i A.P. Møller - Mærsk. Jeg har i denne periode haft mange forskellige og meget spændende opgaver. Jeg har arbejdet med fantastiske kolleger fra alle verdens hjørner, og det bliver ikke let at forlade en organisation som Svitzer med nogle af de mest engagerede og passionerede kolleger, jeg nogensinde har mødt. Samtidig ser jeg frem til at bygge et nyt team og udvikle strategien for A.P. Møller Holding,« hedder det fra Robert Mærsk Uggla i meddelelsen.

Martin Gottlob, der i dag er CEO for A.P. Møller Holding, fortsætter i en ny rolle i A.P. Møller Holding.