Mærsk-søstre spinder guld på privat selskab

Maersk Broker, der er ejet af Mærsk-familien, fik det bedste resultat i fire år. Selskabet vil investere langsigtet, lyder det fra direktøren.

Foto: JENS NOERGAARD LARSEN. A.P. Møller-fond giver 750 millioner til udsatte borgere Den A.P. Møllerske Støttefond vil donere 750 millioner kroner til udsatte borgere, skriver Altinget.
Læs mere
Fold sammen

Med 106 millioner kroner på bundlinjen kom det familieejede Maersk Broker ud af 2015 med det bedste resultat i fire år, viser selskabets seneste regnskab.

Det skriver Børsen.

Skibsmæglerselskabet har lukreret på, stor aktivitet i handlen med brugte skibe særligt inden for tørlast.

»Vores aktiviteter inden for køb og salg af brugte skibe har været ganske fornuftige i 2015. Derudover har den stærke globale markedsposition omkring udlejning af containerskibe givet udmærkede resultater,« siger administrerende direktør Anders Hald.

Med øje for årets første måneder forventer han dog, at det bliver svært at nå et tilsvarende resultat for 2016. De generelle negative tendenser i shippingmarkedet er nemlig også et vilkår, som Maersk Broker mærker.

»Men vi vælger at tænke mere langsigtet, og det er for nuværende vor helt klare prioritet at allokere ressourcer til at assistere vore samarbejdspartnere og forhåbentlig yde vores til at de kommer bedst muligt gennem denne vanskelige tid,« siger Anders Hald.

Maersk Broker er ejet af de tre Mærsk-søstrene og er ikke en del af A.P. Møller – Mærsk.