Manden bag hovedpersonen i Mærsk

55-årige Lars-Erik Brenøe var for en gang skyld begivenhedens hovedperson, da han fredag blev fejret for 25 års tjeneste i A.P. Møller Mærsk.

Lars-Erik Brenøes 25 års jubilæum hos A.P. Møller - Mærsk. Michael Pram Rasmussen holder tale for Lars-Erik Brenøe Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars-Erik Brenøe er normalt den høje alvorlige mand bag hovedpersonen. Sådan var det, når hedengangne Mærsk Mc-Kinney Møller gjorde sin entre på A.P. Møller – Mærsks årlige generalforsamling. Sådan er det i dag, når datteren Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla ankommer.

Menfredag gjaldt blitzlysene den 55-årige Lars-Erik Brenøe, der fejrede sit 25 års jubilæum i konglomeratets tjeneste og som familiens væbner.

I 19 år var han Mærsk Mc-Kinney Møllers personlige assistent og mest betroede medarbejder – de seneste fire år har han været datterens og familiens. Det kræver en loyal indsats, og at man har sans for både det politiske, det forretningsmæssige og det mediemæssige. En af de mere spektakulære opgaver var at lukke hr. Møllers hjertebarn, Lindøværftet.

I dag er Lars-Erik Brenøe executive vice president og head of chairman’s office samt medlem af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og blev i marts familiens sikre hånd i Danske Banks bestyrelse.

Og så er han altid god for en anekdote - eksempelvis denne:

En ung mand søger job i rederiet og siger til personalechefen, at han godt ved, hvad de syv takker i A.P. Møller-stjernen står for.

Personalechefen er straks interesseret: »Nå, hvad betyder det så?«

»Det betyder, at der er syv arbejdsdage i ugen,« siger den unge mand.

Personalechefen er der prompte: »Forkert. Det betyder syv arbejdsdøgn.«