Analytiker: Masseflugt fra TDC fortsætter

30.000 mobilkunder ventes at være gået fra TDC, som ligner en storleverandør af mobilkunder til sine konkurrenter, mener Sydbank oven på »3«s og Telias regnskaber i denne uge.

TDCs topchef, Carsten Dilling, har fortsat svære problemer med at holde på sine mobilkunder, synes denne uges regnskaber fra to af konkurrenterne at vise. Arkivfoto: Mads Nissen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kundeflugten fra TDC vil fortsætte, og endnu 30.000 ventes at have sagt farvel, når landets største teleselskab om en uge fremlægger sit regnskab.

Det spår senioranalytiker hos Sydbank, Morten Imsgard, efter at »3« og Telia i denne uge har fremlagt regnskaber, som viser, at de har hentet henholdsvis 45.000 og 15.000 nye mobilkunder.

»Regnskaber fra teleselskabet »3« og Telia-Sonera giver en klar indikation om, at TDC ikke for alvor har formået at bremse kundeflugten i selskabets mobiltelefoniforretning i 4. kvartal af 2014. Vi forventer, at TDC vil tabe omkring 30.000 private mobilkunder i 4. kvartal,« lyder Morten Imsgards vurdering.

Uholdbart mange siger farvel

De 30.000 kunder, som vil afsløres, når TDC 5. februar fremlægger kvartalsregnskab, er dog lidt mindre end tidligere. Fra 2. til 3. kvartal sagde 32.000 mobilabonnenter op hos TDC, der også tæller lavprisselskaberne Fullrate og Telmore samt YouSee Mobil (det tidligere Onfone). Siden sommeren 2011 er TDC gået 341.000 mobilkunder tilbage.

»TDCs kundeafgang ligger fortsat på et efter vores vurdering uholdbart højt niveau, og selskabet er nødt til at adresses problemstillingen i 2015,« mener Morten Imsgard.

Han tror, at Telenor - Danmarks næststørste teleselskab - også vil kunne fremvise en fremgang i kundetallet, når Telenor som det sidste af de fire store selskaber 11. februar fremlægger regnskab.

»Selskabet har været utroligt godt kørende i de første tre kvartaler af 2014 i forhold til at vinde nye kunder i Danmark. Vi forventer, at Telenor også vil fremvise en solid kundefremgang i 4. kvartal,« siger han.

TDC må til lommerne

Danskerne er nemlig på stadig jagt efter billigere priser, selv om alle teleselskaber forsøger at sætte en prop i hullet. Men Telias administrerende direktør i Danmark, Søren Abildgaard, sagde torsdag morgen til Berlingske efter fremlæggelsen af sit regnskab, at han forventer, at mobilpriskrigen vil fortsætte i år.

Og dermed skal TDC til lommerne, frygter Sydbank, som fastholder sin anbefaling om at sælge TDC-aktier.

»Vi frygter, at TDC kan blive tvunget til at give afkald på indtjening, hvis selskabet vil vende den negative udvikling i kundebasen i 2015,« siger Morten Imsgard.

LÆS MERE