Amerikansk bank booster direktørløn

Endnu en amerikansk bank belønner topchefen med et boost i årslønnen. Denne gang er det Bank of Americas administrerende direktør, Brian Moynihan, som scorer en årsløn på 14 millioner dollar.

Administrerende direktør i Bank of America, Brian Moynihan, har fået lønforhøjelse for sit arbejde i 2013. Her poserer han sammen med sangeren Bono ved World Economic Forum i Davos. Fold sammen
Læs mere
Foto: DENIS BALIBOUSE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er udbytte ved kasse 1, når amerikanske bankchefer præsterer. Brian Moynihan, administrerende direktør i Bank of America, har leveret bankens bedste årsresultat siden 2007, og det har givet ham et boost i lønnen på 17 procent for 2013.

Dermed kan den amerikanske bankdirektør glæde sig over at modtage en årsløn på 1,5 millioner dollar plus 12,5 millioner dollar i såkaldte Restricted Share Units. Brian Moynihan blev topchef i Bank of America i 2010, og det er hans største løncheck hidtil. Det samlede beløb på 14 millioner dollar svarer til ca. 77 millioner kroner. Bank of America er ikke den eneste amerikanske bank, hvor topchefen har fået lønstigning i 2013. Også hos J.P. Morgan og Goldman Sachs har topcheferne angiveligt gjort det så godt, at de har fortjent en ekstra pose penge.

Således kunne Goldman Sachs administrerende direktør og formand, Lloyd Blankfein ligger sig i spidsen som den bedst betalte bankchef i USA, da han kunne se 23 millioner dollar, svarende til godt 125 millioner kroner, tikke ind på bankbogen for 2013 - en stigning fra året før på ca. 9,5 procent. J.P. Morgan betalte topchef Jamie Dimon 20 millioner dollar, svarende til godt 109 millioner kroner.Brian Moynihan har været manden bag massive nedskæringer i Bank of America. Tusindvis af arbejdspladser er skåret væk og mere end 700 afdelinger er lukket. Markedet har imidlertid taget godt imod direktørens arbejde, for aktien steg i 2013 med 34 procent. Nettoindtægten steg med 173 procent på året.