Aktionærer til Mærsk: Køb Tivoli og giv os gratis operabilletter

Vanen tro var spørgsmål og ideer meget forskellige, da aktionærerne tirsdag mødte bestyrelsen i A.P. Møller - Mærsk.

Vanen tro var spørgsmål og ideer meget forskellige, da aktionærerne tirsdag mødte bestyrelsen i A.P. Møller - Mærsk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som altid var tirsdagens generalforsamling i A.P. Møller - Mærsk en blanding af seriøse og mindre seriøse forslag. En ville have virksomheden til at overtage Tivoli, en anden ville have gratis operabilletter, og så var der ros fra en gammel fjende, Frank Aaen.

»Jeg foreslår, at der føres forhandlinger om ejerskab af Tivoli. Operaen, der også er grundlagt af A.P. Møller, må kunne samarbejde med koncertsalen i Tivoli. Ejerskabet af Tivoli vil propagandamæssigt over for det store udland være stor,« lød det fra en aktionær på talerstolen.

Det var et forslag, som bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen ikke kommenterede. Det gjorde han heller ikke, hvad angår en anden aktionærs idé om, at gratis billetter til den opera, som Almenfonden, der ejer hovedparten af aktierne i A.P. Møller - Mærsk donerede.

»Man kunne måske sende – gerne i en særkuvert – et par fribilletter til operahuset, så vi kunne komme til at se det,« lød det.

Generalforsamlingen blev i år holdt i Bella Center i København, hvor der var flere tusinde aktionærer til stede. De kunne høre noget usædvanligt fra Frank Aaen, repræsentant for foreningen Kritiske Aktionærer og tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten. Han har i mange år stillet adskillige kritiske spørgsmål og førte hårde diskussioner med Mærsk Mc-Kinney Møller. Men i år var det ikke kun kritik, men også ros fra Aaen.

Han sagde, at det var klogt at følge Kritiske Aktionærers gamle forslag om et samlet koncernregnskab, som blev indført for flere end ti år siden, og for at nedbringe virksomhedens CO2-udslip.

»I har taget ansvar for det globale miljø og arbejdet for en international aftale om at nedbringe CO2-udledningen,« sagde Frank Aaen.

Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen svarede kækt igen.

»Jeg kan ikke takke Dem nok for at være kommet, for uden Dem havde vi ikke fremlagt koncernregnskab eller nedbragt vores CO2-udledning,« lød det fra Pram Rasmussen, der efterfølgende modtog klapsalver fra salen.