AB Inbev kan komme med bud på Sabmiller allerede mandag

Fusionen mellem de to bryggerigiganter belgiske AB Inbev og britiske Sabmiller kan allerede mandag blive ret så konkret. Ifølge avisen Sunday Times vil buddet fra AB Inbev lyde på omkring 70 mia. pund (707 mia. kr.).

Fusionen mellem de to bryggerigiganter belgiske AB Inbev og britiske Sabmiller kan allerede mandag blive ret så konkret. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både Sabmiller og AB Inbev har afvist at kommentere buddet. Og kommer buddet ikke allerede mandag, vil det komme i løbet af denne uge, skriver flere medier.

Kommer buddet op på det store milliardbeløb, vil det ifølge Bloomberg være det største britiske opkøb nogensinde.

Overfor avisen Telegraph har analytikere vurderet, at det belgiske bryggeri vil komme med et bud på mellem 42 og 49 pund per aktie i Sabmiller. Et bud på 45,40 pund vil sætter værdien af det britiske bryggeri til 74 mia. pund.

Der har gennem lang tid verseret rygter om, at de to bryggerier ville gå sammen. Men først 16. september kom begge bryggerier på banen med meldinger på, at der var noget i gære.

Sabmiller oplyste, at man var åbne for at diskutere et potentielt opkøbstilbud fra rivalen AB Inbev. Og AB Inbev oplyste samme dag, at man havde til hensigt at komme med et tilbud på rivalen.

Villigheden til at diskutere AB Inbevs tilbud skyldtes ifølge Bloomberg News, at Sabmillers muligheder for konsolidering bliver stadig mindre i en stagnerende bryggerisektor. Og at Sabmiller anerkendte, at AB Inbev, der har en markedsværdi, som er næsten dobbelt så stor som Sabmillers, formodentlig er den eneste realistiske opkøber af selskabet, lød det fra kilder.

Ender det med, at de bryggerigiganter går sammen, vil det betyde, at der samles omkring 400 brands under en hat.