Fusion mellem verdens to største bryggerier rumsterer

Verdens to største bryggerier, Sabmiller og AB Inbev, kan måske være på vej mod en gigantisk fusion, lyder meldingen fra førstnævnte i en meddelelse til børsen i London.

Sabmiller oplyser, at AB Inbev har til hensigt at komme med et købstilbud, men det fastslås, at det endnu ikke er sikkert, at der kommer et konkret bud. Fold sammen
Læs mere
Foto: RICK WILKING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens to største bryggerier, Sabmiller og AB Inbev, kan måske være på vej mod en gigantisk fusion, lyder meldingen fra førstnævnte i en meddelelse til børsen i London.

Sabmiller oplyser, at AB Inbev har til hensigt at komme med et købstilbud, men det fastslås, at det endnu ikke er sikkert, at der kommer et konkret bud. Der oplyses heller ikke en eventuel købspris.

- Der er endnu ikke modtaget noget forslag, og bestyrelsen hos Sabmiller har ikke flere detaljer vedrørende et sådant forslag, skriver Sabmiller i meddelelsen.

Hvis der skulle komme et bud, vil bryggeriet dog gennemgå det nøje og komme med et svar, fremgår det.

Der er desuden fastsat en dato for, hvornår AB Inbev senest skal have fulgt op på sin interesse. Senest den 14. oktober klokken 18.00 dansk tid skal AB Inbev enten have tilkendegivet en fast interesse i at komme med et tilbud eller meddele, at der ikke bliver fulgt op på den indledende interesse med et tilbud, skriver Sabmiller i meddelelsen.

Meddelelsen fra bryggeriet kommer efter en stribe rygtehistorier i særligt britiske medier om en mulig gigantfusion mellem de to bryggerier, der vil skabe verdens med afstand største bryggeri. Der har over flere omgange tidligere været rygter om en sammenlægning af de to, men hidtil har aktørerne selv ikke officielt udmeldt noget.

Og der er noget om snakken, oplyser AB Inbev efterfølgende ifølge Bloomberg News. Ifølge nyhedsbureauet har AB Inbev, der øjeblikkeligt er verdens største bryggeri, således bekræftet, at det har været i kontakt med Sabmiller med henblik på at skabe en fusion mellem de to.

AB Inbevs intention er at samarbejde med Sabmillers bestyrelse om en anbefalet transaktion, oplyses det, ligesom også AB Inbev fastslår, at det endnu ikke er sikkert, at interessen udmønter sig i et reelt tilbud.

Oplysningerne skaber dog umiddelbart stor begejstring på aktiemarkederne. Sabmiller-aktien stiger med 19,8 pct. til 3610 pence i London, og herhjemme har Carlsberg-aktien udbygget sin stigning til 4,1 pct.