Falsk antivirus ligner Windows-opdatering

Snyde-software spredes fra en falsk kopi af Microsoft Update-siden.

Microsoft bøvler for tiden med med falsk antivirus camoufleret som Windows-opdatering. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK BLINCH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

It-sikkerhedsfirmaet Sophos advarer nu om, at scammere bruger en nøjagtig kopi af Microsofts officielle Update-side til at sprede falsk antivirus og andre lumske programmer. Den eneste forskel er, at den falske side kun dukker op i Firefox, mens den rigtige side kræver Internet Explorer.

Falsk antivirus er generelt et stigende problem, og svindlerne bliver stadig mere udspekulerede. Deres falske hjemmesider og programmer minder i forbløffende grad om »seriøs« software.

Denne gang har de udnyttet Microsofts månedlige »Patch Tuesday« - altid den anden tirsdag i måneden – hvor softwarefirmaet udsender vigtige sikkerhedsopdateringer til sine programmer. Men her er der altså tale om falsk antivirus, som skal lokke brugerne til at betale for værdiløs software.

»Brugerne skal være mere opmærksomme, når falske sikkerhedsadvarsler dukker op i browseren. Falske antivirus-angreb er en god forretning for de cyberkriminelle, og de investerer en masse tid og arbejde i at gøre dem så overbevisende som muligt,« siger Graham Cluley fra Sophos.

Typisk kommer programmet med en advarsel om, at computeren er inficeret med virus, og brugeren bliver så lokket til at betale penge for at få løst problemet.

Det generelle råd er, at man kun skal tro på sikkerhedsadvarsler, hvis man selv har startet en scanning af computeren med et kendt og troværdigt antivirus-program, som man vel at mærke selv har installeret på computeren.

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!

Denne artikel stammer fra Berlingske Medias samarbejdspartner, ComON.dk