Apple undskylder iPhone 6-fejl

Softwareopdatering er trukket tilbage, efter at iPhone-ejerne ikke kunne få mobilforbindelse.

Softwaren i de nye iPhone 6 (til højre) og iPhone 6 Plus volder Apple - og iPhone-køberne - problemer, og nu trækkes en opdatering tilbage, fordi den skabte nye fejl. Arkivfoto: Adrees Latif, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ADREES LATIF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apple har igen måttet give en offentlig undskyldning for problemer i den nye software og har trukket en netop offentliggjort opdatering tilbage, som gav mange af de nye iPhone 6-ejere problemer med at få mobilforbindelse.

Opdateringen skulle ellers løse en tidligere fejl i Apples Health-applikation, som er en central del af det nye iOS 8-styresystem.

De nye iPhone 6- og iPhone 6 Plus-telefoner kom i handelen i en række lande i fredags og solgte på den første weekend omkring ti millioner styk, hvilket er ny rekord for iPhone-salget. De kan købes i Danmark fra i morgen, 26. september, men hos flere teleselskaber holder nogle butikker midnatsåbent i forventning om også stor dansk interesse.

Undskylder og vil arbejde i døgndrift

Apple udskød i sidste øjeblik Health-applikationen, som skal indsamle oplysninger om ens sundhed og velvære, uden nærmere grund men lagde onsdag en opdatering, iOS 8.0.1, ud. Den skabte imidlertid andre problemer. Folk kunne ikke få adgang til mobilnettet, og den indbyggede fingeraftrykslæser fungerede ikke.

Efter at iPhone-brugere i massevis offentlig havde skældt Apple ud, valgte Apple at trække opdateringen, som tilsyneladende ikke generer på ældre iPhone-modeller, tilbage.

»Vi undskylder for den store gene, som brugerne har oplevet, og vil arbejde i døgndrift for at gøre iOS 8.0.2 klar med rettelser,« sagde Apple.

En række kedelige sager

Den nye episode giver Apple nye ridser i lakken og har vakt mindelser om lanceringen i 2012 af korttjenesten Maps, som skulle sætte Google Maps på porten i iOS 6. Der var imidlertid så mange fejl i Apple Maps, og folk blev vist forkerte steder hen, så Apple-topchef Tim Cook måtte offentligt undskylde. Sidenhen blev chefen for Apple Maps fyret. iOS 6 gav også mange iPhone-brugere problemer med dårlig forbindelse, og Apple opdaterede softwaren for at komme det til livs.

Tidligere måtte Apple også rykke ud med en beklagelse, da iPhone 4 i 2010 gav mange problemer med at få mobilsignal, fordi den var konstrueret sådan, at man dækkede antennen, når man holdt telefonen på en bestemt måde. Designet blev ændret i de næste modeller.

Analytikere og kommentatorer undrer sig over de nye problemer med iOS 8-softwaren. Det er ikke ualmindeligt, at større softwareopdateringer navnlig de første dage giver småproblemer, men Apple er kendt for stram styring, og derfor forstår mange ikke, at fejlene ikke er opdaget, før softwaren blev gjort tilgængelig for alle.

Ny stor iPhone bøjer i lommen

De seneste dage har der også været rapporter om, at den store iPhone 6 Plus er så tynd, at den - i kraft af sin størrelse - kan blive bøjet, når den ligger i en stram bukselomme. iPhone 6 Plus er Apples til dato største mobiltelefon med en skærm på 5,5 tommer. Den er blot 7,1 millimeter tyk. Den mænger sig blandt kæmpetelefonerne, som især Apples hovedkonkurrent, Samsung, har haft stor succes med.

I en måling af mobiltelefoners antennekvalitet til tale, som Erhvervsstyrelsen, der er øverste danske telemyndighed, gennemførte i 2013, kom iPhone 4S ud som den dårligste. Mere end hvert tiende opkald gav fejl.