Sådan fikser du din iPhone efter opdateringsbrøler

Apple har trukket sin seneste opdatering til iPhone tilbage. Her er en guide til, hvordan du slipper af med opdateringen, hvis du allerede har hentet den.

iPhone 6. Fold sammen
Læs mere
Foto: GEORGE FREY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har skabt stor postyr, efter IT-giganten Apple onsdag sendte sin første opdatering til styresystemet iOS 8 ud. Opdateringen var fuld af gevaldige fejl, og nu har Apple trukket opdateringen tilbage.

Tilbagetrækningen hjælper dog ikke de mange, som allerede har hentet opdateringen. Apple er nemlig ikke klar med en opdatering, der fikser problemerne, og de har endnu ikke kunnet give en tidsramme for, hvornår der er hjælp på vej.

Apples brølere inkluderer store problemer med at få mobilsignal, og på de nyeste udgaver af iPhones, som har fingeraftryksidentifikation, er denne funktion også slået ud af kurs.

Ifølge tech-sitet Mashable er der ingen nem måde at nedgradere sin iPhone til en tidligere version. Men det kan lade sig gøre ved at følge følgende trin:

1. Download det såkaldte firmware til iOS 8, der kan findes flere steder, på en computer. Mashable anbefaler at gøre det her.

2. Slå »Find min iPhone«-funktionen fra, hvis du bruger funktionen. Det gøres under Indstillinger > iCloud > Find min iPhone.

3. Forbind din telefon til computeren.

4. Tænd for programmet iTunes på computeren.

5. Klik på iPhone-knappen i iTunes og lav en backup af telefonen.

6. Hold Option-knappen (hvis du har en Mac) eller Shift-knappen (hvis du har en PC) nede og klik på »Tjek for opdateringer«-knappen.

7. Vælg filen, som du downloadede i første trin.

8. Vent, mens firmwarefilen bliver downloadet på din iPhone.

Når det er gjort, skulle du gerne være i stand til at få mobilsignal og bruge fingeraftryksfunktionen igen.

Hvis det ikke virker, og man ikke kan leve med fejlene på sin iPhone, til en ny opdatering kommer på banen, bliver man ifølge Mashable nødt til at nulstille sin iPhone.

Det vil fjerne al data fra telefonen, som dog kan fyldes på igen, hvis man har fulgt femte trin og lavet en backup af telefonen i iTunes.