"Under uret"-uret skiftes ud

Det legendariske mødested på Hovedbanegåden får nyt udseende.

»Jeg kan huske, vi skulle mødes under uret kl. 10. Jeg kom først i nye støvler - allersidste skrig«, sådan lyder teksten fra Søren Kragh Jacobsens klassiker "Kender du det". Nu skifter Banedanmark det udseendet på det legendariske mødested. Fold sammen
Læs mere
"Mød mig under uret".

Beskeden har i årtier lydt i kontaktannoncer, sms'er og sågar i sangtekster, og ingen har været i tvivl, om at mødet skal finde sted på Hovedbanegården i København.

Men nu har tiden indhentet det store ur med en fysisk diameter på ca. 1,2 m. Banedanmark har bestemt, at det og ca. 600 andre ure på en række banegårde skal skiftes ud, oplyser Banedanmark.

- De sort-hvide ure, som vi udskifter nu, er op til 40 år gamle. Meget er forandret siden da, og derfor var det også naturligt at se på designet og give urene en visuel opdatering. Det gælder naturligvis også de store kendte ure på Hovedbanegården, siger kommunikationschef i Banedanmark, Karina Nelsing.

De nye ure bliver grå og "følger dansk designtradition", som Banedanmark formulerer det.

Uret lever videreDe tre store ure fra Hovedbanegården bliver bortauktioneret på Lauritz.com fra midten af januar måned. Banedanmark har allerede fået mange henvendelser om urene, der nærmest har ikonstatus, men man skal også have en særlig forkærlighed for netop Banegårds-ure for at slå til. Urene virker nemlig ikke.

Læs mere om det kommende salg af urene på Banedanmarks hjemmeside