Ambitiøs iPad-udfordrer bliver møgbillig

Research In Motion står bag en af de mere interessante kommende tavlecomputere. Nu viser det sig, at maskinen bliver møgbillig.

Foto: JUSTIN SULLIVAN

Endnu er udvalget af tavlecomputere på butikkernes hylder en anelse begrænset, men de kommende måneder - og især næste år - vil det vælte frem med trykfølsomme tavlecomputere med både Android, Windows og måske også Chrome OS.

En af markedets mest interessante udmeldinger er Playbook fra Research In Motion, der står bag de stærkt sælgende Blackberry-telefoner. Disse er særligt populære i Nordamerika.

PlayBook kommer til at køre på Blackberrys egen software, og bliver en potent lille sag med en syv-tommer skærm og to kameraer, der begge kan optage video i HD-kvalitet.

Indtil videre er udmeldingen, at Blackerry PlayBook bliver internationalt tilgængeligt i andet kvartal af næste år - og det til en pris, der bedst kan betegnes som aggressiv.

Selv om PlayBook markedsføres som et produkt i høj kvalitet, kommer dimsen til at stå i under 500 dollars, hvilket er samme prisniveau som den allermindste iPad.

I USA har Blackberry fortsat en større markedsandel end Apple hvad smartphones angår, og derfor er Blackberry PlayBook en ventet udfordrer til iPad, som Apple solgte tre millioner af, de første tre måneder den var til salg.

Det er uvist hvad iPad eller Blackberry PlayBook kommer til at koste i Danmark, men begge bliver givetvis billigere end Samsungs Galaxy Tab, der i øjeblikket sælges til op mod 6000 kroner uden abonnement på mobilt bredbånd.