Stort bud efter medarbejderobligationer i Coop

Flere tusinde medarbejdere i Coop har taget imod et tilbud om at gå ned i løn og i stedet spare op i medarbejderobligationer.

Detailkoncernen Coop har nyligt givet alle fastansatte med fuldtidsbeskæftigelse i Coop mulighed for at købe medarbejderobligationer for op mod ni procent af bruttolønnen, og det tilbud tog detailkoncernens medarbejdere imod med kyshånd.

»Omkring halvdelen af de medarbejdere, som vi har givet tilbud om medarbejdergoder til, har taget imod et eller flere tilbud om personalegoder. Her var langt det mest populære tilbud medarbejderobligationerne, og det er vi tilfredse med, for det var en svær historie at fortælle,« siger Coops kommunikationschef Jens Juul Nielsen.

Coop vil hverken oplyse, præcis hvor mange der har taget imod tilbuddet om obligationer, der forrentes med fire procent i en bindingsperiode på fem år, eller hvor meget de samlet har tegnet for.

Der er omkring 12.000 ansatte i Coop, men detailkoncernen oplyser ikke, hvor mange af de ansatte, der er fuldtidsbeskæftige.

»Vi kan ikke sige det mere præcist end, at flere tusinde har taget imod tilbuddet,« siger Jens Juul Nielsen.

Medarbejderobligationerne, der giver personalet en mulighed for at spare i skat, er blot en af de personalegoder, som Coop nyligt tilbød medarbejderne i en såkaldt fleksible lønpakke.

Blandt de andre tilbud var sundhedsforsikring, aviser og tidskrifter, Internet og fast- og mobiltelefoni. Den næstmest populære løsning var sundhedsforsikringen, oplyser Coop.

Medarbejderobligationerne giver personalet en mulighed for at spare i skat. Der er et bundfradrag på 4.900 kroner på medarbejdernes køb af obligationer. Derudover betaler ejeren en effektiv skat på 31 procent.

Coop håber, at tilbuddet som medarbejderobligationerne kan være med til at skabe et bedre tilhørsforhold til arbejdspladsen.

»Vi gør det for at styrke korpshånden og for at gøre det nemmere at tiltrække og fastholde medarbejdere,« siger Jens Juul Nielsen.