»Vi er mange om budet«

FC Midtjyllands træner, Erik Rasmussen, ser kun én kandidat til guldet i den kommende Superliga-sæson, FC København. Men ifølge ham er der hele fire kandidater til sølvet. I OB fokuserer Lars Olsen på holdets defensiv.

Mikkel Thygesen (tv.) er tilbage i ulveklæder på Heden, hvor han sammen med FCM-holdkammeraterne skal forsøge at leve op til sidste sæsons sølvmedaljer. <br>Foto: Palle Hedemann Fold sammen
Læs mere

Erik Rasmussen benægter det med det samme. Endda ganske hårdnakket. Der er bestemt ikke tale om jysk beskedenhed, når FC Midtjyllands træner siger, at hans hold ikke er favorit til at blive nummer to i Superligaen 2007/2008.

Først og fremmest vil Erik Rasmussen ikke høre tale om andre kandidater til guldet end FC København. Og så taler han om en »subtop« - altså en række klubber lige under førerholdet - og »subtoppen« indeholder i hans verden hele fire hold. Foruden FC Midtjylland er det Brøndby, AaB og OB.

»Alle i Fodbolddanmark ved, at der realistisk set kun er tre-fire klubber, som kan drømme om at spille med om placeringerne i top tre. Vi er en af de klubber, og vi håber selvfølgelig, vi kan slutte deroppe, men vi er mange om budet,« siger Erik Rasmussen.

En sølvmedalje og en UEFA Cup-plads gjorde sidste sæson til en af de bedste nogensinde for FC Midtjylland. Det er naturligvis svært følge sådan en successæson op, men Erik Rasmussen ser det ikke som noget problem.

»Jeg mener faktisk ikke, der er noget pres på os. Jeg ser os ikke som favoritter til at blive nummer to. OB og Brøndby ser virkelig stærke ud, og AaB har jo også ambitioner,« siger Erik Rasmussen og fortsætter:

»Nu var det os, der var de bedste sidste år, men det er små tilfældigheder, der kommer til at afgøre, hvem der til sidst ender på andenpladsen,« mener Erik Rasmussen.

Og det er ikke kun tilfældighederne på banen, Erik Rasmussen henviser til.

»De andre klubber har bedre betingelser end os. De har blandt andet et større budget, end vi har. Men vi håber, at det talentarbejde, der foregår i klubben, kan gøre, at vi er godt rustet,« siger Erik Rasmussen.

Ny balance
Svingdøren har ikke stået stille ret længe ad gangen i FC Midtjylland. Holdets anfører Kristian Bak Nielsen, Dennis Sørensen, Jesper Mikkelsen og Ulrik Lindkvist er blevet solgt, mens Maros Klimpl, Christopher Poulsen, Dennis Flinta og Mikkel Thygesen er kommet den anden vej.

Med en opstart på kun nogle få uger har Erik Rasmussen ikke haft lang tid til at spile de nye spillere ind på holdets centrale positioner.

»Det ville selvfølgelig altid have været rart at få lidt længere tid til at træne, når der er lavet så store ændringer i truppen, som tilfældet er. Men når det så er sagt, synes jeg faktisk, vi har klaret os fint,« siger Erik Rasmussen og uddyber:

»Vi har haft afgang af to af de absolutte stamspillere. Nu skal vi finde vores egne ben at stå på igen og en ny balance med de spillere, der er kommet til,« vurderer Rasmussen.

Fokus på forsvaret
I Ådalen forsøger OBs nye træner, Lars Olsen, at danne sig et overblik over sin nye trup. Han har skiftet Randers ud med Odense, og som gammel forsvarsspiller ved Olsen, at en solid defensiv er et stærkt udgangspunkt for at få et brugbart resultat i fodbold. Derfor er det forsvarsspillet, der er blevet fokuseret mest på i Olsens første fynske træninger.

Det gav gevinst, da fynboerne i den seneste træningskamp vandt 3-0 mod netop FC Midtjylland. Den kamp gav uofficiel debut til OBs nye bomber, norske Bengt Sæternes, der var meget tilfreds med udbyttet.

»Det var godt at komme i gang. Der var meget godt spil, så det ser lovende ud. De er nogle gode fodboldspillere. De er gode med bolden og spiller fin fodbold, så jeg ser frem til at spille sammen med dem,« sagde Bengt Sæternes om holdkammeraterne til ob.dk.

Ud over Sæternes har OB hentet Hans Henrik Andreasen, Cristian Bolaños og Mustapha Papa Diop før sæsonstarten, mens Martin Borre foreløbig er den eneste, der har forladt klubben.

FC Midtjylland kommer først i Superliga-ilden den 23. juli, når holdet i sæsonens første mandagskamp skal møde Horsens på udebane. Inden da skal midtjyderne torsdag den 19. juli møde islandske Keflavik i første kvalifikationsrunde til UEFA Cuppen, mens OB samme dag møder irske St. Patricks og derfor først får Superliga-debut den 22. juli mod AGF.