Verdensetter trækker sig fra generalprøve før Wimbledon

Ashleigh Barty døjer med en skade i den ene arm og har brug for hvile før Wimbledon.

Ashleigh Barty triumferede i Birmingham søndag. Mandag meldte hun afbud til WTA-turnering i Eastbourne. Paul Ellis/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Denne uges WTA-turnering i Eastbourne bliver uden den nykronede verdensetter i damesingle, Ashleigh Barty.

Hun har trukket sig på grund af en skade i armen, men hun håber at være klar til Wimbledon, der begynder i næste uge.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den 23-årige australier har vundet sine seneste 12 tenniskampe, men undervejs er en gammel skade brudt op. Derfor har hun brug for hvile, inden hun skal forsøge at imponere ved grand slam-turneringen Wimbledon.

»Det er en skade, som jeg har været nødt til at håndtere, siden jeg var 16 år. Når jeg bliver meget belastet, springer den op. Det er en knoglespændingsskade, og jeg skal passe godt på, særligt her i de første få dage.«

»Vi ved, hvordan skaden skal håndteres, og det er vigtigt at gøre noget ved det med det samme. Hvis det bliver håndteret korrekt i de næste tre-fire dage, er jeg sikker på, at jeg er helt klar til næste uge,« siger Barty.

Søndag vandt hun WTA-turneringen Birmingham Classic og overtog verdensranglistens førsteplads. Tidligere i år vandt hun grand slam-turneringen French Open.

Det bliver den forholdsvis ukendte Mandy Minella fra Luxembourg, der overtager Bartys plads i Eastbourne. Minella bliver i princippet topseedet, og hun sidder derfor over i første runde.

Caroline Wozniacki er også med i Eastbourne. Hun møder Kirsten Flipkens mandag aften.

/ritzau/