Tøfting-biografi på vej til udlandet

»No Regrets« topper hitliste i det velansete engelske magasin World Soccer.

Stig Tøfting, hvis tatovering på maven er den samme som titlen på bogen »No regrets«, kan blive et hit hos boghandlerne ¿ også i udlandet. <br>Foto: Lars Møller Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stig Tøfting-selvbiografien »No Regrets« er med sine 90.000 eksemplarer uden sammenligning den mest solgte danske sportsbiografi i nyere tid, og måske er den nu også på vej til at sælge godt i udlandet.

»Vi arbejder i hvert fald på at få den solgt til både England og Tyskland,« siger Jakob Kvist, der er kreativ direktør hos Artpeople, der blandt andet tæller forlaget People's Press, som har udgivet »No Regrets«.

I nyere tid er der heller ikke andre danske sportsbiografier, der er blevet oversat til andre sprog. Jakob Kvist nævner sin egen »Ambassadøren« om Michael Laudrup og Ebbe Sands »Mennesket bag målene«, som to, der måske havde potentialet, men chancerne for, at »No Regrets« bliver oversat, burde være store efter den seneste meget positive omtale i World Soccer.

I det nyeste nummer af det engelske månedsmagasin er der en artikel omhandlende »seks af de bedste spillerbiografier«, og på førstepladsen finder man »No Regrets«, der er skrevet af DR-journalisten Lars Steen Pedersen.

På andenpladsen kommer tyske Harald Schumachers biografi »Anpfiff« fra 1987. På de efterfølgende pladser kommer Roberto Baggios biografi »Una Porta nel Cielo« (Et mål i himlen), Eric Cantonas »A Modest and Crazy Dream« og Tony Cascarinos »Full Time«.

World Soccer er et velanset fodboldmagasin, der henvender sig til både små og store fodboldrenge. Det læses tilmed over store dele af verden, så bedre reklame kan »No Regrets« næsten ikke få.