Tauson mister pusten og taber til russer i Fed Cup

Tenniskometen var foran med 4-0 i første sæt, men gik i stå og tabte i Danmarks første kamp ved Fed Cup.

Clara Tauson var på vej mod sejr, men tabte i Danmarks første kamp mod Rusland ved landsholdsturneringen Fed Cup. (Arkivfoto) Greg Wood/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Zielona Gora. Det danske kvindelandshold i tennis så ud til at få en god start på Fed Cup, da Clara Tauson torsdag mødte Natalia Vikhlyantseva i det første af tre opgør mellem Danmark og Rusland.

Men den 16-årige tenniskomet kollapsede og endte med at tabe i to sæt med cifrene 6-7, 1-6 til Vikhlyantseva, der ligger nummer 109 på verdensranglisten.

- Jeg spillede rigtig godt, og jeg gjorde alt, hvad jeg kunne. Hun er heldig på nogle tidspunkter i første sæt, hvor jeg nok skulle have vundet, siger Tauson i en pressemeddelelse.

- Jeg kan tage det med fra kampen, at jeg har spillet lige op med en, der har ligget nummer 50 i verden.

Nederlaget til Tauson betyder, at Karen Barritza senere torsdag skal vinde over Daria Kasatkina, der ligger nummer 14 på verdensranglisten, for at undgå et dansk nederlag til Rusland.

Clara Tauson kom flyvende fra land torsdag og var hurtigt foran med 4-0 efter at have brudt russerens serv to gange.

Men så begyndte nedturen for Tauson. Først reducerede Vikhlyantseva til både 1-4 og 2-4, inden danskeren igen udbyggede føringen til 5-2.

Herefter vandt den 21-årige russer tre partier i træk. Tauson fulgte op med at bringe sig foran 6-5 i egen serv, men kunne ikke bryde russerens serv, og så skulle første sæt afgøres i tiebreak.

Her kom Vikhlyantseva foran 4-0, inden hun lidt senere sikrede sig sættet.

I andet sæt kom Clara Tauson slet ikke i gang. Der stod således 5-0 til russeren, inden Tauson endelig kom på tavlen. Kort efter servede Vikhlyantseva sættet i hus.

Caroline Wozniacki er ikke en del af det danske hold ved Fed Cup.

Tennisstjernen, der sidste år fik konstateret leddegigt, meldte tidligere på ugen afbud, efter at hun ikke havde reageret godt under træningerne op til turneringen.

/ritzau/