Superliga-bundhold skimter pokalfinalen

eggert-jonsson
Eggert Jonsson, i rødt, scorede for FC Vestsjælland i det første af to pokalsemifinale-opgør mod Sønderjyske.
Læs mere
Fold sammen

FC Vestsjælland ligner et godt bud på en kommende pokalfinalist.

I hvert fald fik Superliga-bundholdet et godt udgangspunkt før returkampen i Haderslev 29. april, da de vandt det første af to semifinale-opgør mod Sønderjyske 2-0.

»Det er rigtigt dejligt. Årsagen til, at vi vinder, er, at vi i øjeblikket spiller med stor selvtillid. Nu skal arbejdet gøres færdigt om 14 dage,« sagde FC Vestsjælland-spilleren Oliver Lund efter kampen til TV3+.

FC Vestsjælland indledte kampen bedst og kunne allerede i det sjette minut have bragt sig foran 1-0. Men Rasmus Festersen, der i Superligaen har lavet 10 mål i denne sæson, kanonerede bolden langt over mål.

I den resterende del af første halvleg var Sønderjyske toneangivende. Ikke mindst Marvin Pourie skabte problemer for FC Vestsjælland-forsvaret. Blandt andet havde han et skud, der strøg tæt forbi den ene målstolpe.

Efter pausen lagde FC Vestsjælland et hårdt pres mod Sønderjyske-forsvaret, men først i det 70. minut kom scoringen:

Rasmus Festersen sendte på et hjørnespark bolden ind i Sønderjyskes straffesparksfelt, hvor Eggert Jonsson dukkede op og scorede.

Det var den islandske landsholdsspillers første scoring for FC Vestsjælland, siden han i vinterpausen ankom til klubben på en fri transfer fra den portugisiske klub Belenenses.

Efterfølgende gik Sønderjyske til modangreb. Men missionen mislykkedes. Fem minutter før tid cementerede grækeren Apostolos Vellios hjemmeholdets første sejr på hjemmebane i syv måneder, da han med et fladt skud passerede Sønderjyskes målmand Marin Skender.

Torsdag spilles det første af to pokalsemifinale-opgør mellem Esbjerg og FC København.