Solbakken brugte plan B fra start for at slå Brøndby

Ståle Solbakken gad ikke at vente med at bruge en alternativ taktik, så han brugte den fra start mod Brøndby.

Ståle Solbakken gjorde onsdag noget, han aldrig før havde gjort fra start i en fodboldkamp som cheftræner for FC København.

Nordmanden skrottede det faste FCK-system 4-4-2 og spillede i stedet 3-5-2 ude mod Brøndby i DBU Pokalens retursemifinale. FCK endte med at vinde 1-0 og nå finalen med en samlet 2-1-sejr.

- Vi gjorde det rigtigt godt. Jeg er meget tilfreds med gennemførelsen. Vi var det bedste hold og skabte flest chancer.

- Vi fik åbnet kampen, som jeg havde håbet, vi skulle. De blev trætte, og vi havde mere friske ben end dem.

- Vi kunne have punkteret kampen efter de første 20 minutter, hvor vi spillede fantastisk, siger Solbakken.

Brøndby var indtil det 78. minut klar til finalen ved stillingen 0-0, men en afgørende scoring fra Nicolai Jørgensen ændrede det hele.

Taktikken lykkedes dermed for FCK mod et Brøndby-mandskab, som ellers har været gode til at lukke af på hjemmebane.

- I de seneste udekampe mod Brøndby har spillet været meget fastlåst, og det har været meget duelspil. Og vi skulle score, så i stedet for at lave plan B i de sidste 25 minutter, så kørte vi plan B fra starten.

- Vi vidste, der kunne være en risiko ved det. For Brøndby kunne have scoret, men vi skulle alligevel op at score uanset hvad. Mentalt blev kampen dermed også helt anderledes, forklarer Solbakken.

FCK-systemet med tre stoppere i bagkæden blev lettere ved, at Erik Johansson har spillet det tidligere for belgiske Gent, mens Mikael Antonsson har prøvet det masser af gange i italienske Bologna.

Solbakken vil ikke udelukke, at han vil gentage succesen i andre store kampe både herhjemme og i Europa.

- Jeg har altid brugt det, når vi har været bagud i slutningen af kampene. Men vi har aldrig brugt det fra start. Men det lykkedes fint, konkluderer træneren.

/ritzau/