NBA-stjerne misser kamp i London af frygt for Erdogan

Tyrkiske Enes Kanter frygter at blive mål for Recep Erdogan-spioners angreb, hvis han tager til London.

Enes Kanter (th.) bliver hjemme i New York for at træne, mens hans hold, New York Knicks, spiller NBA-kamp i London midt i måneden. Harry How/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den tyrkiske basketballstjerne Enes Kanter, som til daglig tørner ud for NBA-holdet New York Knicks, er på ingen måde fan af Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Det har han i skarpe vendinger tilkendegivet offentligt flere gange, og Erdogan har svaret igen med anklager om, at Kanters far skulle være med i en terrorcelle. Derudover har han gjort Enes Kanters tyrkiske pas ugyldigt.

Hadet mellem de to fører nu til, at Enes Kanter ikke tør rejse med til London midt i januar, når hans hold skal spille NBA-kamp på engelsk grund mod Washington Wizards.

Det fortæller centerspilleren til flere amerikanske medier efter sejren over Los Angeles Lakers natten til lørdag dansk tid.

»Jeg har snakket med vores ledelse, og jeg tager ikke med,« siger Kanter.

»Jeg bliver her og træner imens.«

Årsagen er, at han ganske enkelt frygter for sit liv, hvis han rejser til Europa.

»Det er meget trist. Alt det her påvirker min karriere i basketball. Jeg ønsker at hjælpe mit hold til sejr, men på grund af én sindssyg mand, kan jeg ikke tage med og gøre mit arbejde.«

»De (Erdogan og hans folk, red.) har mange spioner der. Jeg kan let blive dræbt,« siger Enes Kanter.

New York Knicks er i gang med en skidt sæson, hvor holdet indtil videre blot har vundet 10 af 39 kampe.

Natten til lørdag dansk tid fik New York Knicks stoppet en stime på otte nederlag i træk med en sejr på 119-112 ude over Los Angeles Lakers.

/ritzau/