Lundgaard henter forløsende podieplads på Silverstone

For første gang siden sæsonens første løb kørte Christian Lundgaard sig lørdag på podiet i Formel 2.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ben Stansall / Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Racerkøreren Christian Lundgaard har haft det svært i Formel 2 i denne sæson, men lørdag fik han en smule oprejsning på Silverstone-banen i England.

I løbsserien, der rangerer lige under Formel 1, kørte den 20-årige dansker sig ind på tredjepladsen i weekendens første sprintløb, som er kortere end hovedløbet, der køres søndag.

Dermed kom Lundgaard på podiet for første gang siden sæsonens første løb i Bahrain, hvor han blev nummer to i et af de to sprintløb.

Lørdagens tredjeplads sikrede Christian Lundgaard ti point til kontoen i mesterskabet, hvor han nu i alt står noteret for 28 point.

Christian Lundgaard startede faktisk lørdagens første løb i pole position, men fik en dårlig start og mistede førstepladsen allerede i første sving.

Han røg ned på tredjepladsen, hvor han blev i resten af løbet.

Den unge dansker er en del af Formel 1-holdet Alpines talentprogram, og han var udset en stor sæson i Formel 2, hvilket ville sende ham tættere på et sæde i den mest fornemme klasse.

Ikke desto mindre er han hidtil i sæsonen blevet overgået af Alpines to øvrige talenter, Oscar Piastri og Guanyu Zhou.

Det stiller Christian Lundgaard dårligere i kampen om en plads i Formel 1.

Derfor er weekenden på Silverstone-banen meget vigtig, for når den er overstået, er sæsonen halvvejs overstået, og Formel 1-holdene vil tage bestik af situationen blandt talenterne.

»Silverstone bliver en afgørende løbsweekend for alle på gridden,« sagde Mia Sharizman, talentchef for Alpine, før weekenden til Ekstra Bladet.

Senere lørdag er der et sprintløb mere på programmet, og søndag skal der dystes i hovedløbet, som er længere end de to sprintløb.

/ritzau/