Laudrup på vej mod nye højder

Laudrup og Getafe tager syvmileskridt opad i den spansk tabel i øjeblikket. Nu står klubben med det ene ben videre i UEFA Cuppen. Det andet ben kan tage endnu et skridt fremad mod Atletico Madrid i morgen.

En scenevant Michael Laudrup indtager Aalborg Stadion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Argentina har Maradona. England har Beckham. Tyskland har Beckenbauer. Holland har Cruyff.

Personligheder, som hvorend de går hen, hvorend de løber væk og gemmer sig, altid vil blive forfulgt af en nysgerrig presse.

Lille Danmark har i Michael Laudrup et fodbold- og verdensnavn på højde med dem.

Få personligheder kan forvente lige så skarp mandsopdækning af pressen, som fra det øjeblik flyveren landede i Aalborg Lufthavn. Laudrup blev fulgt tæt, fra han ankom til længe efter kampen forleden, hvor han først ved midnatstid endelig kunne se sin søn Mads, der sammen med en ven var rejst fra hovedstaden for at se sin far.

Men Michael Laudrup kender vilkårene, og der var stadig plads til smil, blink og humoristiske kommentarer på pressemødet efter kampen.

Havde AaB scoret i overtiden, kan det måske nok være smilet var stivnet en smule. Ålborgenserne fik trods spændingen til slut ørerne i maskinen af en spansk velsmurt maskine, som ser ud til at være på vej mod nye højder efter en sæsonstart uden sejr i de syv første ligakampe.

Det var ifølge visse presseforlydener nær ved at koste Laudrup jobbet, men siden har Getafe vundet og vundet og er nu så godt som videre videre til forårets knockout-stadie i klubbens første UEFA Cup-sæson nogensinde.

Enormt at gå videre
»Det er enormt for den her klub. Nu skal vi selvfølgelig lige gå videre, men jeg vil stadig mene, at alene at være nået hertil er en succes for Getafe. Kan vi så gå videre endnu en gang, vil det være helt fantastisk. Vi mangler lige et point for at være matematisk sikre, men nu kan vi lige så godt gå efter førstepladsen i gruppen,« siger Michael Laudrup.

Hvad betyder det, at resultaterne nu er begyndt at komme?

»Det betyder en del. Resultaterne i fodbold er jo rimelig vigtige. For ikke at sige det vigtigste. Det er jo ikke et spørgsmål om at spille godt for at spille godt. Vi spiler på den måde, fordi vi mener, at det er den måde, man vinder flest kampe. Derfor. Ikke for at det skal se kønt ud. At så andre folk, der sidder og kigger på det, synes det ser godt ud, det er jeg selvfølgelig kun glad for,« siger Laudrup.

Fokus er nu rettet mod den hjemlige liga, hvor Atletico Madrid - af alle - kuriøst nok tager imod Getafe i morgen. Set med danske øjne en kamp, som naturligvis er ekstra interessant, fordi begge mandskaber lige har givet Danmarks to bedste klubber - AaB og FCK - en fodboldmæssig lektion. Laudrup selv var faktisk overrasket over, hvor ubesværet sejren kom i hus:

»Vi havde bolden, og vi flyttede os for hinanden. En ting, som jeg også synes, vi så i kampen mellem FC København og Atletico Madrid. Det er måske forskellen på spansk og dansk fodbold. Det er ikke så meget, det man snakker så meget om, nemlig teknikken, men det at bruge teknikken og flytte sig. Det er svært at spille en mand, der ikke flytter sig,« analyserer Michael Laudrup.

Spørgsmålet om hvem af de to Madrid-klubber der er bedst, får vi svaret på i morgen.

Laudrup klassificerede selv den spanske Primera Division i tre kategorier: Der er to hold, som kan vinde mesterskabet, nummer 3-8 kæmper om de adgangsgivende Champions League og UEFA Cup-placeringer, mens der derefter er en række af midterklubber.

Getafe og Laudrup kan med en udesejr over bysbørnene bringe sig selv et skridt opad i det hierarki.