Kraftig varme får OL-arrangører til at rykke fodboldfinale

Kvindernes OL-finale i fodbold rykkes på grund af kraftig varme, som i disse dage driller Tokyo.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finalen i kvindernes fodboldturnering ved OL, der står mellem Sverige og Canada, bliver rykket fra fredag klokken 04 dansk tid til klokken 14 dansk tid. Det skriver Reuters.

Kampen bliver rykket, efter at begge landshold har klaget over de høje middagstemperaturer i Tokyo. Oprindeligt skulle kampen være spillet fredag klokken 11 lokal tid, men bliver i stedet spillet om aftenen klokken 21 lokal tid.

Den svenske landsholdschef, Marika Domanski Lyfors, har efterfølgende udtrykt tilfredshed over beslutningen.

»Det glæder os, at vores ønske om en senere kampstart er blevet godt modtaget, og at vi nu har et kamptidspunkt, der passer bedre til spillerne i forhold til varmen,« siger hun ifølge Reuters.

Det er imidlertid ikke alle, der er lige tilfredse. Den svenske landsholdsanfører, Caroline Seger, har været ude med kritik. Hun mener, at ændringerne kommer for sent.

»Det er helt forfærdeligt, at vi har måttet vente så længe. Jeg aner ikke, hvorfor det har taget så lang tid,« siger hun ifølge Aftonbladet.

Afgørelsen fandt sted mindre end 16 timer før kampstart, men på trods af frustrationerne forholder Caroline Seger sig optimistisk.

»Vi har det rigtig godt. Jeg vil forsøge at lede holdet til dets første OL-guldmedalje. Det er noget helt særligt, og det kilder i maven. Vi skal gøre alt for at tage guldet hjem,« siger hun.

/ritzau/