Hareide giver Delaney fri fra landsholdet for at rejse til Dortmund: »Det er en storklub«

Thomas Delaney er rejst til Tyskland for at forhandle med Borussia Dortmund få dage før afrejsen til Rusland.

Alt tyder på, at Thomas Delaney fra den kommende sæson skifter Werder Bremens grønne trøje ud med Dortmunds gule. Fold sammen
Læs mere
Foto: PATRIK STOLLARZ

Midtbanespilleren Thomas Delaney har forladt den danske landsholdslejr i Helsingør for at forhandle et klubskifte fra Werder Bremen til Borussia Dortmund på plads.

Det bekræfter landstræner Åge Hareide før torsdagens træning.

»Det er en storklub. Det er et skridt op for Thomas. Der er ikke noget galt med Werder Bremen, og det har været en fin klub for Thomas, men det er et skridt op ad rangstigen,« siger Åge Hareide.

Landstræneren fortæller, at Delaney er »glad«, og nordmanden regner med, at klubskiftet også vil komme landsholdet til gavn.

»Han får måske endnu bedre spillere rundt om sig. Det er en rigtig stor klub og en fin udfordring for ham. Jeg tror, at det bliver rigtig godt,« siger Hareide.

Landstræneren har ikke været i tvivl om, at han skulle give Delaney fri få dage før afrejsen til VM i Rusland.

»Så kan han lægge de tanker væk, når han er i Rusland. Så kan han koncentrere sig om VM i stedet for at være i kontakt med sin agent på telefonen,« siger Hareide.

Landstræneren oplyser samtidig, at Thomas Delaney starter på banen, når Danmark på lørdag møder Mexico i den sidste VM-test, før landsholdet på mandag sætter kursen mod Rusland.

/ritzau/