Grædende Ottesen om OL-medalje: Det sidste jeg manglede

Jeanette Ottesens OL-karriere sluttede i triumf, da hun var med til at vinde bronze i medleyholdkap.

Jeanette Ottesen fik endelig en OL-medalje i hus, da hun sammen med Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume svømmede sig til bronze. Scanpix/Odd Andersen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sit formentlig sidste OL-løb lykkedes det endelig Jeanette Ottesen at vinde den OL-medalje, hun har jagtet siden sin olympiske debut i Athen for 12 år siden.

Natten til søndag dansk tid tog hun sammen med Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume bronze i 4 x 100 meter medley i europæisk rekordtid.

»For mit vedkommende var det den sidste, jeg manglede i samlingen. Vi har prøvet så mange gange, og det er bare dejligt, at det gik op i en højere enhed på den helt store scene,« siger en meget berørt Jeanette Ottesen.

»Jeg havde ikke afskrevet at få en medalje, for jeg vidste, at vi havde en chance. Men jeg havde næsten ikke turdet håbe på det.«

»Jeg er helt tom for ord. Der skal ellers meget til at få mig til at holde kæft,« siger hun.

Den 28-årige svømmer holder fast i, at legene i Rio er hendes sidste OL, selv om hun adskillige gange er blevet opfordret til at fortsætte.

»Der er mange, der prøver. Men jeg skal godt nok lokkes med noget stort,« lyder det fra Ottesen.

Få minutter inden holdkappen havde hun set Pernille Blume vinde guld på 50 meter fri - en præstation, der løftede hele det danske hold.

»Pernille gav mig noget håb, da hun svømmede den medalje hjem til Danmark. Jeg blev så glad på hendes vegne, og jeg tænkte, at hvis hun kan, så kan vi alle sammen gøre det sammen.«

»Nu skal vi i hegnet. Op på bordene og røven bar. Så kører det,« lyder det fra Jeanette Ottesen.

/ritzau/