God slutspurt sikrer Blume EM-bronze i 50 meter fri

For anden gang ved kortbane-EM hentede den olympiske mester Pernille Blume en bronzemedalje.

Pernille Blume sled sig til en bronzemedalje i 50 meter fri-finalen på sidstedagen af kortbane-EM i Glasgow. (Arkivfoto) Francois-Xavier Marit/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske svømmestjerne Pernille Blume sikrede sig søndag endnu en bronzemedalje på sidstedagen ved kortbane-EM i Glasgow.

Denne gang i 50 meter fri. Selv om den danske olympiske mester hang lidt efter vendingen, så kom hun med en flot slutspurt og slog hånden i bassinkanten i tiden 23,73 sekunder.

Guldet gik til russeren Maria Kameneva i tiden 23,56 sekunder, mens sølvet gik til franske Mélanie Henique i tiden 23,66 sekunder.

Senere søndag har Danmark den sidste medaljechance, når der er finale i kvindernes 4 x 50 meter medley, hvor Blume skal svømme sidsteturen.

Der var også medaljeforhåbninger til Emilie Beckmann i 100 meter butterfly, men den 22-årige dansker ramte ikke sit topniveau i søndagens finale.

Hun sluttede som nummer seks efter at have sat en tid, som ikke stod mål med, hvad hun præsterede i semifinalen.

20-årige Emily Gantriis var ligesom Blume med i semifinalen i 50 meter fri, men hvor Blume let kom i finalen, var Gantriis langt fra en finaleplads og sluttede på syvendepladsen i sin semifinale.

Thea Blomsterberg sluttede som nummer syv i finalen i 200 meter brystsvømning.

/ritzau/