Fysioterapeut skal forhindre nyt skadesår for Wozniacki

Skader spolerede store dele af 2015-sæsonen for Caroline Wozniacki. Mark Abildhauge skal forhindre gentagelse.

Auckland: Fokus på fysikken og kroppen er vejen frem for tennisstjernen Caroline Wozniacki i det nye år, efter en 2015-sæson præget af skader og skuffende resultater.

Hun har allieret sig med fysioterapeuten Mark Abildhauge. Fra 8. december har de sammen lagt grundstenene til den kommende sæson.

- Vi har lagt et program og trænet næsten hver dag. Og så har vi kigget på, hvordan og hvornår skaderne opstod i 2015, så vi undgår, at det sker igen, fortæller Mark Abildhauge.

Fysioterapeuten, der tidligere har været tilknyttet Bjarne Riis' professionelle cykelhold, følte det som en stor anerkendelse, da "Danmarks største sportsnavn" ringede, og han har store ambitioner for samarbejdet med Wozniacki.

- Målet er at holde hende skadefri eller i hvert fald holde hende på et minimum af skader. Det handler om dosering. Man bliver ikke en bedre sportsudøver ved bare at træne og træne, men ved at træne klogt og smartere end konkurrenterne.

- Som helt ung kan man måske bare køre på, men jo ældre man bliver, jo mere er man nødt til at tænke sig om. I forhold til slid af kroppen kan man være nødt til at tænke anderledes, når man er 25, end når man er 20, siger Abildhauge.

Spørgsmål: Hvad er konkret ændret i Wozniackis træningsprogram?

- Hun bruger ikke lige så meget tid på styrketræning længere, men er meget mere på banen, hvor vi laver tennisrelaterede øvelser, der ikke påvirker leddene så meget, men stadig styrker muskler og sener.

- Desuden har jeg givet hende nogle metoder, som ikke har været brugt i tennis tidligere, så vidt jeg ved. Men metoderne vil jeg helst ikke ud med, siger fysioterapeuten.

Wozniacki har selv åbnet op for at spille færre turneringer, hvilket Abildhauge bekræfter er en mulighed, fordi det kan være måden at skåne kroppen på i en hård sæson. Ikke mindst fordi en tennisspillers sæson er ekstremt krævende.

- Tennisprogrammet et voldsomt. En tennisspiller skal toppe mange gange på et år, mens mange andre atleter skal toppe én, to eller måske maksimum tre gange på en sæson, siger Abildhauge.

Aftalen med Abildhauge gælder i første omgang til og med Australian Open, der begynder 18. januar. Men aftalen kan meget vel forlænges.

- Jeg er et værktøj i Carolines værktøjskasse, som hun kan bruge, så længe hun føler, jeg gør en forskel, siger Abildhauge.

Wozniacki deltager i denne uge i årets første turnering i newzealandske Auckland.

I første runde møder hun Danka Kovinic fra Montenegro.

/ritzau/