Fuglsang i første interview efter Tour-exit: Tænk på ham i kørestol

Jakob Fuglsang holder fast i sine oprindelige løbsplaner og skyder dermed snakken om Vuelta-deltagelse ned.

Jakob Fuglsang behandles efter styrtet, der kostede ham mindre brud på knogler i håndled og albue - og i sidste ende også exit fra Tour de France. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GHEMENT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jakob Fuglsang er hjemme igen efter sit skuffende Tour de France-exit. Kroppen er i bedring, men han kommer ikke på cyklen tidsnok til at kunne køre Vuelta, fortæller han til TV2 Sport.

Danskeren måtte efter at have vist sig stærkt frem under Touren udgå, da han efter et styrt pådrog sig to brud i henholdsvis håndleddet og albuen.

Men man skal ikke have ondt af ham, mener han.

»Jeg har jo prøvet noget lignende før. I 2014 lå jeg nummer to, da jeg styrtede og mistede en masse tid og var helt radbrækket. Og jeg er jo ikke den eneste, der er styrtet. Tænk på Richie Porte, der lige nu sidder i kørestol. Jeg skal ikke opereres, og jeg skal ikke holde en lang pause,« konstaterer han om sin egen situation til TV2 Sport.

Ifølge Fuglsang er humøret på vej tilbage, og det har især hjulpet at se hans nyfødte datter. Men derfor skal man ikke regne med at se ham i aktion lige foreløbigt.

Der har været snak om, at Fuglsang måske kunne stille til start i Vueltaen i august, men det kommer ikke på tale.

»Jeg ville nok godt kunne køre Vueltaen, men så bliver det nok ikke så interessant, fordi jeg formentlig ikke er i topform. Vi regner med at holde os til den oprindelige plan, så jeg skal køre Tour of Alberta, Quebec og de andre løb i Canada, inden jeg skal køre VM og så italienerløbene sidst på sæsonen,« siger Fuglsang.

Danskeren har ikke fulgt med i Tour de France, siden han udgik på 13. etape.

Han påpeger desuden, at han tror, det bliver svært for Astana-holdkammerat Fabio Aru at vinde løbet på grund af enkeltstarten sidst i løbet, som umiddelbart ligger bedst til Chris Froome.