Formel 1-legende sviner Alonso til

Den østrigske Formel 1-legende Niki Lauda bruger skarpe ord om Kevin Magnussens konkurrent på McLaren-holdet, Fernando Alonso (th.) Fold sammen
Læs mere

Et af de største skift i Formel 1 de seneste år skete inden denne sæson, da Fernando Alonso skiftede til det traditionsrige engelske mandskab McLaren, hvor han samtidig skubbede danske Kevin Magnussen ud af Formel 1-sædet.

Skiftet har dog langt fra været, som den tidligere verdensmester må have forventet. Således forlod han Ferrari, der anses som de største udfordrere til det dominerende Mercedes-team, der sidste sæson var altoverskyggende med en samlet første- og andenplads.

Spanieren, der i Formel 1-miljøet i flere år har været anset som den dygtigste racerkører, sidder nu i en McLaren-racer, der har svære stabilitetsproblemer efter tilgangen af den nye Honda-motor. McLaren-teamet har ikke formået at hente nogle VM-point i de første tre løb i sæsonen.

Oven i den svære situation kritiseres spanieren nu fra et af de højeste steder. Formel 1-legenden og den nuværende bestyrelsesformand for Mercedes-teamet, Niki Lauda, retter nu en skarp kritik af den tidligere dobbelte verdensmester. Niki Lauda har selv kørt for Ferrari i sin aktive Formel 1-karriere og ved således, hvordan man bedst gør sig i det italienske team.

»Alonso er egocentrisk, dyster og gnaven. Han er også ret negativ«, lyder det fra østrigske Lauda.

 

Kritikken, som bringes i den italienske avis La Repubblica, har bund i Alonsos tid i Ferrari. Avisen kommenterer selv på Laudas kritik.

»En tung dom, som afspejler, hvordan hele paddocken tænker om den situation, Alonso befinder sig i, hvor han er reduceret til en slags Cassano (eller Balotelli, om man vil). Det er på grænsen til det sørgelige.«

Spanierens afsked med det italienske team anses som en fordel for holdet, der inden den nuværende sæson hentede den firdobbelte verdensmester Sebastian Vettel fra Red Bull-teamet.

»Sidste år, når et løb sluttede, begyndte han (Alonso, red.) at kritisere: »Det her virker ikke, der er et problem her, her er grunden til, at vi ikke vinder«. Hvordan kan man holde moralen på et team oppe, hvis en kører kun siger dårlige ting? Alle ved, at hvis man kører race for Italien, så kan man ikke tillade sig den attitude«, lyder det fra Mercedes-formanden.

 

Ifølge Lauda skyldes Alonsos dårlige situation udelukkende ham selv.

»Han traf den forkerte beslutning. Han skubbede sig selv i afgrunden«, fastslår Lauda.

Fernando Alonso - og Jenson Button for den sags skyld - kan dog glæde sig over McLarens team-manager Eric Boulliers forsikringer om, at McLaren-raceren vil blive kraftigt forbedret i løbet af sæsonen.