Federer før ny Nadal-finale: Han ændrede min karriere

Nadal pressede Federer i en finale i 2005, og det tvang schweizeren til at nytænke sit spil, siger han.

Rafael Nadal og Roger Federer møder søndag hinanden for 37. gang i en ATP-kamp. Scanpix/Matthew Stockman Fold sammen
Læs mere

Miami. Da Roger Federer i 2005 besejrede teenageren Rafael Nadal i en maratonfinale over fem sæt i Miami, havde schweizeren på forhånd ikke regnet med, at den kamp skulle være med til at definere hans karriere.

Selv om Federer vandt, blev han klar over, at han måtte arbejde på at finde et holdbart modtræk til Nadals spillestil med utallige slag ned langs linjerne.

Det siger Roger Federer 12 år efter, hvor de to veteraner på ny står på hver sin side af nettet i endnu en finale i Miami.

- Den kamp var helt utrolig. For at være ærlig, så var det et vendepunkt i min karriere, for jeg måtte lære af kampen.

- Jeg skulle holde fokus, jeg ved næsten ikke hvor længe - fire timer eller sådan noget - hvor han bare sendte forhånd efter forhånd ned langs linjerne. Jeg måtte lære at spille den type kamp, og det endte jeg med at kunne.

- Det har siden vist sig, at det var en kamp mod ham, der har været min største rival i karrieren. Nu bliver det specielt at møde ham igen, siger Roger Federer.

Begge spillere var i 2016 ramt af skader, og få havde regnet med, at de igen skulle dominere mændenes ATP Tour, som de havde for vane i en årrække.

Søndag mødes de for tredje gang i år - og for anden gang i en finale.

- Det føles som i gamle dage. Vi spiller mod hinanden hver uge, vi kan simpelthen ikke få nok af hinanden, joker 35-årige Roger Federer.

De har mødt hinanden 36 gange, og Nadal fører indbyrdes 23-13. Til gengæld har Federer vundet de seneste tre møder mellem spillerne.

Spanske Nadal har været i finalen fire gange før i Miami, men han har endnu ikke vundet turneringen, der er blandt sæsonens største.

- Det gør kun kampen endnu vigtigere for mig, siger Nadal.

Søndagens finale i Miami forventes at begynde omkring klokken 19 dansk tid.

/ritzau/