Dramatisk finale sikrede Canada guld

Canadas Marie-Philip Poulin (th) jubler efter at have scoret mod USA i kvindernes ishockeyfinale ved OL. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var et drama som ikke engang de store filmselskaber kunne skrive bedre, da Canada og USA mødtes i finalen i kvindernes ishockeyturnering ved OL torsdag aften.

Canada fik vendt et truende nederlag og kunne i sidste minut af den ordinære tid udligne og tvinge kampen ud i overtid. Her var det de forsvarende OL-mestre fra Canada, der trak det længste strå.

USAs kvinder bragte sig foran halvvejs i den ordinære kamp, da Meghan Duggan sendte pucken ind bag Shannon Szabados i det canadiske mål. Føringen blev udbygget i begyndelsen af tredje periode via Alex Carpenter.

Og det begyndte for alvor at ligne amerikansk revanche for finalenederlaget i Vancouver i 2010, efterhånden som minutterne tikkede ned. Men med næb og klør fik Canada kæmpet sig tilbage i dysten.

Brianne Jenner reducerede til 1-2 med 3.26 tilbage af tredje periode. Med halvandet minut tilbage trak canadierne målmanden ud og fik en ekstra markspiller på isen, og det gav USA mulighed for at afslutte i tomt mål. Den lille sorte skive blev dog bremset af den ene stolpe, og i stedet kunne canadierne løbe kontra.

Med 54,6 sekunder tilbage af perioden udlignede Marie-Philip Poulin, og hele Canada trak et lettelsens suk.

Overtidsperioden blev præget af et par udvisninger, og det var også med to amerikanere i udvisningsboksen, at Marie-Philip Poulin endnu engang kunne lyne for Canada og afgøre kampen.

Dermed må USA vente endnu fire år på at få skovlen under søsterlandet mod nord. De seneste tre gange, USA har været i OL-finalen, 2002, 2010 og 2014, har holdet måtte nøjes med sølv, mens Canada er løbet med guldet. I 2006 vandt Canada også guld, men dengang var modstanderen Sverige.

De svenske kvinder tabte i øvrigt bronzekampen til Schweiz, der fik sin første OL-medalje i kvindernes ishockeyturnering.

Efter finalen blev dansk-finske Michelle Karvinen kåret til turneringens bedste forward.

Fredag mødes USA og Canada igen, når herrerne spiller semifinale i deres ishockeyturnering.