DBU åbner kassen til kvinderne

Dansk Boldspil-Union (DBU) vil for første gang betale bonus til kvindelandsholdet. Kvinderne kan hæve hver 90.000 kroner, hvis de bliver verdensmestre i Kina.

Kvinderne har måske ikke opnået ligestilling i fodboldens verden. Alligevel kan kvindelandsholdet i fodbold nu se frem til at høste bonus ved VM i Kina efter samme system som herrerne.

Det er første gang, at Dansk Boldspil-Union, DBU, tilbyder kvinderne en del af de eventuelle bonuspenge, der indtjenes ved en slutrunde. Hver spiller kan se frem til 10.000 kroner, hvis de går videre fra den indledende pulje. Beløbet vokser frem mod en eventuel finale, hvor hver spiller kan hæve sammenlagt 90.000 kroner for en sejr.

DBU's beslutning om at åbne kvindekassen kommer, fordi Det Internationale Fodboldforbund, FIFA, har besluttet at betale cirka 1,4 millioner kroner til hver af de 16 deltagende lande ved VM i Kina.

Kvindelandsholdet forbereder sig lige nu til slutrunden, hvor de skal møde Kina, Brasilien og New Zealand i den indledende pulje - nu altså med bonuspenge på spil.

/ritzau/