Danske profiler: Frankrig og Spanien er EM-favoritter

De danske spillere peger på Spanien og Frankrig som EM-favoritter. Polen kan dog overraske på hjemmebane.

Gdansk: Frankrig og Spanien. Det er landene, der går igen, når man beder de danske spillere pege på en favorit ved EM i håndbold i Polen.

Men der er forskellige holdninger til, hvem af dem der er førstefavorit.

Fløjspilleren Anders Eggert har Frankrig som sin favorit. Holdet er forsvarende mester ved EM, VM og OL og slog Danmark i den sidste opvarmningskamp ved Golden League i søndags med 36-28.

- Frankrig er favorit. Jeg håber, de spillede sig helt ud mod os, for ellers er de meget stærke. De har mange dygtige spillere og har vundet mange af de seneste turneringer, siger Eggert.

- Så er der Spanien, mens Kroatien og Polen er farlige outsidere. Danmark ligger nok et sted derimellem. Jeg tror i hvert fald, vinderen skal findes blandt de fem hold, vurderer venstrefløjen.

Forsvarsspilleren Henrik Møllgaard har en lidt anden holdning til Frankrig.

- Jeg mener, Frankrig har for mange skader til, at man kan kalde dem favorit. Men hvis de kommer til semifinalen, skal man nok begynde at regne med dem.

- Jeg tror, Spanien står bedst. De har det mest sammensatte hold. Spørgsmålet er, om Joan Canellas kan løfte sit spil efter en lidt svær sæson, siger Møllgaard.

Også han har haft fidus til en overraskelse fra værtsnationen, Polen.

- Dem skal man bestemt holde øje med. Havde de ikke været ramt på playmaker-positionen, ville jeg have dem som turneringens største favorit.

- Det er stærke spillere med rutine, der vil blive drevet frem af et publikum på 15.000. Men jeg er ikke sikker på, de kan stryge helt til tops, siger Paris Handball-spilleren.

Danmarks største stjerne Mikkel Hansen peger på de samme fem hold som Eggert, men derfra synes han, det er svært at pege på den største favorit.

- Det er nemmere at sige, når man har set alle hold i aktion. En ting er træningskampe, noget andet er betydende kampe, siger Mikkel Hansen.

Også han spiller til daglig i Paris Handball, hvor flere af hans holdkammerater er franske landsholdsspillere.

- Der er selvfølgelig en forventning om, at de når langt, og det er også helt fair med det hold, de har, siger Hansen.

Både Frankrig og Polen åbnede EM med sejr fredag aften, men begge havde problemer undervejs mod henholdsvis Makedonien og Serbien. Kroatien vandt mere simpelt over Hviderusland.

Danmark spiller sin første kamp i turneringen lørdag 20.15 mod Rusland. Spanien møder Tyskland lørdag klokken 18.30.

/ritzau/