Dansk succes ved hjemløse-VM i fodbold

Danmark fortsætter med at imponere ved VM i fodbold for hjemløse på Rådhuspladsen i København. Tirsdag blev de regerende VM-sølvvindere fra Kasakhstan besejret.

Håbet om en dansk guldmedalje i Verdensmesterskabet i fodbold for hjemløse lever stadig. Tirsdag eftermiddag besejrede de danske drenge Kasakhstan med 10-9 efter straffesparkkonkurrence.

Efter de to gange syv minutters ordinære spilletid var stillingen 7-7, og i straffesparkkonkurrencen var det de to holds målmænd, der stjal billedet. Hele ni straffespark fra hvert hold måtte der til, før Danmark scorede det afgørende mål og jublen brød løs på Rådhuspladsen.

Den danske hjemmebanesejr var en lille overraskelse, da kasakherne ved sidste års VM nåede hele vejen til finalen, mens Danmark ved den lejlighed fik en 7. plads.

Tirsdag aften er de det danske landshold igen på banen. Denne gang er modstanderen Cameroun, som indtil videre er ubesejrede i turneringen.

Verdensmesterskabet i fodbold for hjemløse forsætter frem til lørdag eftermiddag. Her vil finalekampen om Homeless World Cup-pokalen blive overværet af blandt andre kronprins Frederik.

/ritzau/