Cassani kan ikke fælde Rasmussen hos UCI

Rabobank har fyret Michael Rasmussen efter udtalelser fra den tidligere toprytter Davide Cassani, men det er langt fra nok til at fælde danskeren hos UCI.

Michael Rasmussen fastholder i et eksklusivt interview med Berlingske.dk, at han var i Mexico forud for Tour de France. Fold sammen
Læs mere

Michael Rasmussen fik onsdag fyresedlen hos Rabobank, efter at den tidligere italienske rytter Davide Cassani udtalte, at han havde mødt Rasmussen midt i juni i Italien på et tidspunkt, hvor danskeren havde oplyst, at han trænede i Mexico. Rasmussen har hele tiden hævdet, at mødet aldrig fandt sted, alligevel blev han smidt ud af Touren.

Hos UCI er Cassanis udsagn ikke nok til at dømme Rasmussen.

- Hvis vi får informationer, der indikerer, at Michael ikke var der, hvor han fortalte os, han ville være, vil vi gå videre med sagen. Men materialet skal indeholde mere end bare et udsagn fra én rytter, der siger, at han så hr. Rasmussen et andet sted, siger UCI's antidopingchef Anne Gripper.

UCI venter fortsat på en redegørelse fra Rabobank om baggrunden for Rasmussens fyring. Holdet er dog ikke forpligtet til at oplyse om grunden til danskerens afsked. /ritzau/