Brøndby-fans er utilfredse med ændringerne af Superligaen

Brøndby Supporters Trust er ikke glade for forløbet op til ændringerne af Superligaens turneringsform. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brøndby Supporters Trust er ikke tilfredse med ændringerne af Superligaens turneringsform.

Fra 2016/2017-sæsonen bliver Danmarks bedste fodboldrække udvidet til 14 hold, ligesom der indføres slutspil. Divisionsforeningen bekræftede ændringerne lørdag eftermiddag efter et bestyrelsesmøde med DBU-toppen i Prag.

Men nyheden vækker ikke glæde blandt den store fangruppe i Brøndby, Brøndby Supporters Trust.

»En af de mange uskønheder ved Venus B-modellen (navnet på den model, som det hollandske analysefirma Hypercube har præsenteret for de danske klubber, og som nu er vedtaget, red.) er, at vinderen af et nedrykningsslutspil til sidst kan tage Europa Cup-pladsen fra bronzevinderen. I Brøndby Supporters Trust har vi været imod Venus B-strukturen fra starten, og vi vil opfordre til, at klubberne simplificerer modellen, så antallet af slutspilsstadier bliver holdt på et minimum,« siger formand Frederik Nielsen til bt.dk.

Frederik Nielsen kalder Venus B-modellen den »absolut mest unfair og komplicerede model«.

Kort fortalt betyder den nye turneringsform, at de seks bedste hold efter 26 kampe i grundspillet skal ud i et slutspil, hvor de møder hinanden to gange hver. Holdene får deres point fra grundspillet med i slutspillet, og efter 10 kampe kåres der en vinder af Superligaen.

For de nederste otte hold i tabellen efter grundspillet gælder der andre regler. Fordelt efter deres placeringer i grundspillet bliver de inddelt i to puljer med fire i hver og starter nu på et nedrykningsslutspil, der også involverer flere hold fra 1. division i playoffkampe om at blive eller rykke op i Superligaen.

Vinderen af nedrykningsslutspillet får muligheden for at vinde en plads i Europa, hvis det lykkedes at besejre det dårligst placerede hold fra mesterskabsslutspillet, som ikke har kvalificeret sig til europæisk fodbold - det er dét, som Brøndby Supporters Trust ikke mener, er fair.

Frederik Nielsen ærgrer sig også over forløbet op til vedtagelsen af den nye struktur.

»Sent fredag aften slap det ud, at Superliga-klubberne ikke havde skrinlagt planerne om en ny struktur for landets bedste række. Fans og omverden fik derfor ingen mulighed for at få et indblik i, hvilken model som klubberne i sidste ende skulle tage stilling til,« siger Frederik Nielsen.

Brøndby Supporters Trust opfordrer også til, at klubberne ikke begynder at malke fansene ved at sætte billetpriserne op, når holdene går ind i slutspillet.