Barcelona trodser DBU: Vi kommer alligevel til Danmark

Læs mere
Fold sammen

En spansk storklub bekymrer sig ikke om afvisninger.

DBUs bestyrelse valgte lørdag at sige »nej tak« til fodboldklubben FC Barcelonas drømme om at starte en talentakademi i Danmark.

FC Barcelona havde ellers planlagt at afholde auditions i Danmark for børn helt ned til 6 års alderen for at finde den nye »Laudrup«.

Nu lader det til at den spanske fodboldklub alligevel ynder at gennemføre talentplukningsauditionen. Det skriver klubben i en mail til deltagerne af auditionen, som TV 2 SPORT er kommet i besiddelse af.

»DBU´s aflysning af audition 9. - 10. maj i Ballerup Idrætsby, som er fremgået i medierne de sidste par dage, beror desværre på en række misforståelser fra DBU`s side vedrørende FCBEscola Copenhagen. Vi vil derfor gerne bekræfte at audition gennemføres helt som planlagt, og at vi glæder os rigtig meget til at se dig i Ballerup Idrætsby, lyder det i mailen,« ifølge TV2 Sporten.

Målet fra FC Barcelonas side været at udvælge fodboldspillere i alderen 6-16 år ud fra deres fodboldfaglige kompetencer, men det står ikke på mål med de danske værdier, mener Bent Clausen, næstformand i DBU og formand i Breddeudvalget, der sammen med Udvalget for Professionel Fodbold har kigget grundigt på projektet.

»Vi kan ikke stå inde for, at børn ned til seksårsalderen skal til auditions for at blive optaget og skal indgå i et udpræget elitært træningsmiljø,« siger Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU's breddeudvalg til unionens hjemmeside.

DBU har etableret et regelsæt, 'DBUs Holdninger og Handlinger', for at værne om børnenes tryghed og trivsel, og her lever et udenlandsk talentakademi ikke op til kravenene.

»Børn udvikler sig enormt i den alder, og derfor kan et barn med gode boldegenskaber som seksårig være overhalet som syvårig, og hvad skal der så ske med ham, når han bliver vejet og fundet for let. Hvem samler det barn op?« siger han.