Jagten på Morten Olsens afløser er sat ind

Da Morten Olsen tog DBU på sengen og indgav sin opsigelse, satte han samtidig unionen på opgaven at finde sin efterfølger. Foto: Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere

Hvem skal afløse Morten Olsen som træner for det danske fodboldlandshold? Det spørgsmål begynder Dansk Boldspil Union (DBU) for alvor at besvare inden for kort tid.

Egentlig har bosserne i DBUs kontorer i Brøndby helt frem til sommeren 2016 til at finde ud af, hvilken træner der skal overtage jobbet som landstræner efter Morten Olsen.

Men jagten på Olsens afløser sættes for alvor i gang efter pinse.

Her sætter DBUs sportslige ledelse med direktør Claus Bretton-Meyer i spidsen sig sammen og ser på, hvilke trænere der kunne være i spil til jobbet.

Det fortæller DBUs nye elitechef Kim Hallberg til BT.

»Vi har et møde efter pinse, hvor vi skal snakke om, hvilken profil vi leder efter. Efter det begynder vi konkret at kigge på navne,« fortæller han.

På mødet hos DBU bliver det primært unionens trænerudviklingschef, Peter Rudbæk, og talentchef, Flemming Berg, der skal fremlægge udkastet til en profil af en dansk landstræner anno 2016.

»Selvfølgelig skal en ny landstræner kunne vinde fodboldkampe og have det fodboldfaglige på plads. Men det kræver meget mere at være landstræner i dagens verden. Man skal kunne meget udadtil kommunikativt, hvor man skal forholde sig til medier, fans og meget andet. Og så er der et aspekt i, om profilen passer ind i en dansk fodboldkultur. Det er nogle af de ting, vi skal finde frem til,« siger Kim Hallberg.

Ledelsen vil dog fortsat være et stykke fra at diskutere konkrete navne, forklarer han.

»Det er alt for tidligt at snakke om navne, og det er vigtigt for os at have profilbeskrivelsen på plads, inden man begynder at sige, at det kunne være spændende med en Michael Laudrup eller noget i den dur. Vi skal have fastsat, hvilken ende af typeskalaen vi leder efter. Er det en Felix Magath eller en Jürgen Klopp for at give et eksempel på vidt forskellige typer.«

Det er den nuværende landstræner Morten Olsen, der har sat DBU på arbejde med at finde en ny landstræner.

Det stod klart, da Morten Olsen tog Claus Bretton-Meyer og resten af unionens ledelse på sengen og offentliggjorde sin beslutning om at stoppe på et pressemøde 17. marts i Brøndby.

Morten Olsens kontrakt løber frem til sommerferien 2016, hvor der spilles EM-slutrunde i Frankrig.

Og lykkes det Danmark at kvalificere sig, bliver det Morten Olsens sidste store opgave som dansk landstræner.

Hos DBU vil man ikke indvie offentligheden i, om der allerede nu er en deadline for, hvornår de skal have fundet Morten Olsens afløser.

»Vi vil selvfølgelig have en landstræner på plads hurtigst muligt. Men vi vil hellere have den rigtige, selvom det tager lidt længere tid,« fastslår Kim Hallberg.

BT har været i kontakt med både DBUs direktør, Claus Bretton-Meyer, og trænerudviklingschef Peter Rudbæk.

Men ingen af de to ønskede at tilføje yderligere til Kim Hallbergs udlægning, om hvor langt DBU er i jagten på en ny landstræner.