25 år i samme klub: Italiensk fodboldlegende stopper karrieren

Foto: TIZIANA FABI.
Læs mere
Fold sammen

En af fodboldens største klublegender gennem tiden, Francesco Totti, kommer til at lægge støvlerne på hylden efter denne sæson.

Det har AS Romas nye sportsdirektør, Monchi, bekræftet på sit første pressemøde i klubben. Det skriver Football Italia.

»Når det kommer til Totti, så vidste jeg allerede før, jeg tog jobbet, at der lå en aftale mellem ham og klubben om, at dette vil være hans sidste år som spiller, og at han så vil starte som direktør,« siger Monchi ifølge mediet uden at bekræfte, hvad Tottis rolle præcist kommer til at være.

Francesco Totti er en af de tilbageværende klublegender i fodboldens verden, da Roma er den eneste klub, den tidligere italienske landsholdsspiller nogensinde har spillet for. 40-årige Totti kom til klubben i en alder af 15 år og har siden opnået heltestatus i klubben. Han har spillet 616 kampe for AS Roma.

Monchi, det netop er kommet til klubben fra Sevilla, kommer også til at associere sig tæt med den 40-årige angriber, som han mener 'er Roma'.

»Jeg vil have, at Totti lærer mig, hvad Roma handler om. Hvis jeg kan lære bare en procent af det, han gør, er jeg tilfreds,« siger Monchi ifølge AS Romas engelske Twitter-profil.

Francesco Totti var en del af det italienske landshold, der vandt VM i 2006. Derudover har han nydt ét italiensk mesterskab med hjerteklubben i 2001, mens han har vundet den italienske pokalturnering i både 2007 og 2008.

Tilbage ved EM i 2004 trak Totti store overskrifter efter italienernes puljekamp mod Danmark. Her serverede han en spytklat i hovedet på Christian Poulsen, hvorefter han fik øgenavnet 'Snotti'.

Som den italienske charlatans alder er skredet frem, er hans rolle på banen blevet mindre, men han var angiveligt klar på at tage en sæson mere i Romas mørkerøde farver. Det er dog blevet til to scoringer i denne sæson.

Romas sæson slutter den 28. maj i en hjemmekamp mod Genoa, hvor klubben med overvejende sandsynlighed kæmper om andenpladsen i Serie A og dermed direkte kvalifikation til Champions League. Men kampen vil utvivlsomt blive husket for Tottis sidste fodspor på græstæppet inde i Stadio Olimpico.