Narkotika bør bekæmpes med venner

Læs mere
Fold sammen

Ghost Recon Wildlands

Udgiver: Ubisoft. PEGI: Fra 16 år. Kan fås til: PlayStation 4, Xbox One og Pc.

Der er øjeblikke af knusende skønhed i »Ghost Recon Wildlands«.

Et faldskærmsudspring fra en helikopter i det sekund, solen vælger at stå op over Andesbjergene og kaster sit gyldne lys over det forvitrede højlandsplateau. Tilfredsstillelsen ved at rekognoscere en lille landsby med en drone, markere fire fjendtlige mål og aftale med vennerne, at der skydes på 3. »1-2-3« - lyden af fire automatgeværer, der affyres med lyddæmpere og en stille jublen i høretelefonerne. Det smukke hverdagsdrama, der kan udspille sig midt under infiltrationen af fjendens lejr under en nattemission, som går galt gang på gang, fordi en kammerats kælne kat insisterer på at hoppe i skødet hos ham.

Ubisoft vil meget med »Ghost Recon Wildlands«. Være tro mod seriens ophav og give spilleren en realistisk og taktisk shooter – frømandskorpset på steroider om man vil. Her får man mulighed for at opleve livet som del af en fiktiv specialstyrke, der opererer bag fjendens linjer. Genskabe Bolivias overflod af varierede landskabsformer, fra jungle og regnskov og gold højland, ned til mindste detalje i et sandkasseunivers, hvor spilleren frit kan bevæge sig rundt til fods, i bil, helikopter eller fly. Og endelig vil Ubisoft gerne fortælle en grandios historie om de realiteter, der venter, hvis et Mexicansk narkokartel bruger deres enorme ressourcer på at infiltrere paramilitære styrker og politi i et skrøbeligt retssamfund som Bolivias.

Missionen lykkes. »Ghost Recon Wildlands« er en forrygende og velpoleret spiloplevelse, der emmer af kvalitet. Især i spillets helt centrale multiplayerdel, hvor man op mod fire spillere samtidig kan få ind under huden, hvordan det egentlig er at udføre en nattemission med alverdens amerikanske militærudstyr til rådighed.

Der er lavet en lang række elegante designvalg, der gør spillet helt gnidningsfrit. Skal en af dine venner lige spise frokost med kæresten? Så forlader han blot gruppen og slutter sig til på et senere tidspunkt uden problemer. En ven kan let hives ind, selv efter man har spillet en uge; han vil ikke have samme våben og opgraderinger som dig, men I kan stadig frit vælge mellem spillets mange missoner og diskutere i headsettet, hvordan de skal løses.

Lige så skønt »Ghost Recon Wildlands« fungerer i en gruppe med fire venner, lige så tomt føles det, når man spiller alene. Her opererer man stadig i en gruppe med fire soldater, hvor tre AI-styrede soldater tager imod ordrer. Disse soldater er dog mere eller mindre overmenneskelige. Selv på højeste sværhedsgrad formår de at ramme plet hver gang, man tildeler dem et mål, og de suger realismen og nerven ud af de fleste ildkampe. Den ujævne oplevelse i »Ghost Recon Wildlands« understreges også af at trods fantastisk lyddesign, visuel overflødighedshorn og en nidkær detaljegrad i spillets omfattende våbenarsenal, så opfører alle køretøjer og fartøjer i spillet sig som arkadebiler.

Det ødelægger indlevelsen i et ellers skønt multiplayerspil, som ud over en fantastisk finish også tilbyder et meget lærerigt indblik i Sydamerikas kokainproblem i dokumentarfilmen »Wildlands«, som Ubisoft har produceret. Den skal absolut ses - og hvis man har tre venner med aftrækkerkløe, så bør »Ghost Recon Wildlands« spilles.