Dansk Breivik-stykke på Dramaten

Christian Lollikes stærkt omdiskuterede skuespil "Manifest 2083" om den norske massemorder Anders Behring Breivik skal gæstespille på den svenske nationalscene Dramaten i Stockholm.

Olaf Højgaard er ene mand på scenen i "Manifest 2083", som kan ses i København i forbindelse med CPH Stage og til efteråret gæstespiller på Dramaten i stockholm. Foto: søren Solkær Starbird. Fold sammen
Læs mere

Dramatikeren Christian Lollikes skuespil om Anders Behring Breivik, "Manifest 2983", som vakte voldsom debat forud for opsætningen på CaféTeatret sidste år, skal nu gæstespille på den svenske nationalscene, Dramaten, i Stockholm.

Stykket sættes op til efteråret i regi af teatrets eksperrimenterende scene, Dramaten&, som led i et planlagt tema om nationalisme, som gennemføres i næste sæson i samarbejde med CaféTeatret og Nationaltheatret i Oslo.

"Dette gæstespil bliver starten på en offentlig samtale om den nationalisme, der rører sig uden for de partipolitiske grænser," siger Helena Seth, der er programansvarlig for Dramaten&.

Dramaten& har flere gange tidligere bragt samfundsdebatten ind på teaterscenen med temaer som klasseforskelle, forbrugerisme og ungdomsarbejdsløshed.

Efter den første forestilling 15. november afholdes der debat med Christian Lollike med Dramatens dramaturg, Jacob Hirdwall, som ordstyrer.

Herhjemme kan "Manifest 2083" genopleves 5.-12. juni i forbindelse med teaterfestivalen CPH Stage.