Ballettens brillante B´er

Bournonville og Balanchine er ballethistoriens to store koreografer, der byder op til dans på Den Kgl. Ballets nye program med klassikerne »Sylfiden« og »Symfoni i C«.

Dertil kom torsdag endnu et strålende B på banen med kompagniets nye solodanser Ulrik Birkkjær, der nu for første gang danser James i »Sylfiden«. Og det gør han med teknisk sikkerhed, gejst og glød i Nikolaj Hübbes iscenesættelse over for solisten Susanne Grinder, der i sin første fortolkning af titelrollen er både yndefuld og drilsk, men endnu mangler den æteriske sylfide-magi. Frydefuldt blev gensynet med »Symfoni i C«, der er genganger fra forårets program »B for Balanchine«. Her brillerer Gudrun Bojesen med Nehemiah Kish som stålsikker partner i 2. sats, men også de øvrige satser har skønne solopar med Amy Watson/ Fernando Mora, Diana Cuni/ Alban Lendorf og Jodie Thomas/ Sebastian Kloborg flankeret af fine solister og et veldansende korps i Merrill Ashleys iscenesættelse.

Bournonvilles »Sylfiden« og Balanchines »Symfoni i C«. Den Kgl. Ballet, DR Radiounderholdningsorkestret, dir.: Jeremy Bines. Det Kgl. Teater Gamle Scene, torsdag. Sidste gang 24. februar.