Vinterdæk tæt på udsolgt

Opdateret I år har danske bilejere været hurtige ude for at få skiftet dæk. To landsdækkende autoværksteder melder allerede om stort salg af vinterdæk.

Foto: Richard Sylvestersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vejrudsigten melder frost. Nattefrost og dagfrost. Det har ifølge to landsdækkende autoværksteder, Quick Pot og Bigwheels.dk, fået nogle danske bilejere til at være før ude i jagten på de bedste vinterdæk. De melder begge om en stor efterspørgsel på vinterdæk.

Hos Bigwheels.dk oplever ejer Martin Skovgaard en stigende interesse for at få skiftet sommerdæk til vinterdæk.

- Folk er startet en måned før i år, og vi ser en større efterspørgsel, for vi har rigtig travlt i øjeblikket.

Køb adgang: Læs her før du køber vinterdæk

Han oplyser også, at udbuddet af vinterdæk i år ikke er så stort som forrige år. Det kan betyde, at han må ud at købe ekstra vinterdæk hos andre leverandører.

Det samme er tilfældet hos Quick Pots værksteder.

- I år kan det være svært at skaffe nogle dæk i alle størrelser. Samtidig er efterspørgslen på vinterdæk i år kommet før end sidste år, siger direktør for Quick Pot, Steen Haugaard Fransen, der også peger på nattefrosten som årsagen til, at nogle danskere er før ude.

- I år har vi solgt mange vinterdæk allerede i slutningen af oktober og først i november. Sidste år begyndte det først at rykke i december.

Færre vinterdæk

Hos FDM bekræfter man, at der i år er færre vinterdæk på markedet. Det skyldes bl.a,. at det sidste år var en hård vinter, hvor alle lagre blev tømte.

Søren W. Rasmussen, bilteknisk redaktør på FDMs blad Motor, ser flere grunde til, at danskerne vælger at få skriftet dækkene ud før i år.

- Allerede med de seneste vejrudsigter, der melder om frost og koldere vejr, ved danskerne godt, at de skal have vinterdæk på.

Han fortæller bl.a., at de seneste undersøgelser viser, at to ud af tre danskere køber vinterdæk, og det er mange i forhold til de forgangne år. Ifølge ham, vil det, at der er færre vinterdæk på markedet, ikke betyde højere priser på vinterdæk generelt:

- Der er en god konkurrence på markedet, og som udgangspunkt er priserne, som de er. Men mange danskere vil kunne opleve, at de ikke kan få lige præcis de vinterdæk, de gerne vil have.