Vi bliver bedre til at betale den rigtige skat

Danskerne angav 99,7 procent af skatten korrekt på årsopgørelsen i 2012. Det er det laveste skattegab hidtil.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis der var et verdensmesterskab i årsopgørelser, ville danskerne være med i kapløbet om medaljer. En ny undersøgelse fra Skat viser, at danskerne angav hele 99,7 procent af skatten korrekt på årsopgørelsen i 2012.

Det er det hidtil laveste skattegab på en milliard kroner, og Skat forklarer selv fremgangen med, at store dele af årsopgørelsen nu foregår automatisk.

»Skat har simpelthen gjort det nemt for danskerne at indberette og betale den korrekte skat,« siger skatteminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Automatisk indberetning fra tredjeparter og låste felter på årsopgørelsen betyder, at vi ser langt færre fejl i årsopgørelsen. Det er jeg glad for.«

Den retmæssige skat var i 2012 på mere end 300 milliarder kroner, og derfor er et skattegab på en milliard kroner bemærkelsesværdigt - og derfor kigger udlandet mod Danmark, fortæller skatteministeren:

»Vores system i Danmark er unikt i international sammenhæng, fordi indberetninger foregår automatisk, og felterne i stort omfang låses. Andre lande som for eksempel Australien arbejder derfor også på at indføre processer og løsninger inspireret af de danske,« siger Benny Engelbrecht.

Fra 2010 til 2012 blev andelen af skattegabet, som skyldes grove fejl begået af borgere, halveret.