Unge har urealistiske boligforventninger

Mange unge, som i disse dage går på jagt efter en lejebolig i de store byer, har urealistiske forventninger til både pris og beliggenhed.

Chancen for at finde en 70 kvadratmeters lejelejlighed i indre by med en husleje på 2500 kroner om måneden er omtrent lige så stor som at finde guld på gaden, skriver Ritzau. Men mange af de unge, som i disse dage går på jagt efter en lejebolig i de store byer, har urealistiske forventninger til både pris og beliggenhed, lyder erfaringen fra boligportalen Lejebolig.dk.

- De høje forventninger, som de studerende har til pris, størrelse og beliggenhed er et problem i forhold til det, der rent faktisk er tilgengængeligt på markedet, siger Michael Eggert, administrerende direktør på Lejebolig.dk.

De urealistiske forventninger kommer blandt andet til udtryk i forholdet mellem det, der udbydes, og det, der søges efter.

Lejebolig.dk har analyseret de seneste 30 dages 165.000 besøg på hjemmesiden, hvor der hver måned annonceres mellem 500 og 1500 ledige boliger.

Langt de fleste søger en lejlighed, hvor huslejen ikke overstiger 5000 kroner. Men den gennemsnitlige kvadratmeterpris på lejligheder, der er udbudt til leje på portalen i Storkøbenhavn, ligger på 121 kroner, hvilket giver 7865 kroner i husleje for en lejlighed på 65 kvadratmeter.

Gennemsnitspriserne i Århus og Odense er lidt mere velegnet til SU-budgettet med en kvadratmeterpris på 97 kroner i Århus og 69 kroner i Odense. Det svarer til, at en 65 kvadratmeters lejlighed i Århus koster 5070 kroner, mens Odense går for 4420 kroner om måneden.

Michael Eggert råder de unge til at søge bredt i stedet for kun at søge inden for et snævert geografisk område - ikke mindst kan søgning uden for byerne give bonus. Derudover skal man gå i gang med at søge i god tid og være aktiv i sin søgning, siger han.

Kilde: Ritzau