Udenrigsministeriet har hørt fra alle 800 danskere ved Mekka

Alle de danskere, som deltog i pilgrimsfærden mod Mekka, har givet lyd fra sig, oplyser Udenrigsministeriet, der således ikke har kendskab til, at der er danskere blandt de 700 omkomne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udenrigsministeriet har fredag fået kontakt til den sidste af de cirka 800 danskere, som deltog i den traditionelle muslimske pilgrimsfærd, Hajj, der torsdag blev ramt af en tragedie. Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice på Twitter.

Dermed har ministeriet intet kendskab til, at der er danskere blandt de 717 personer, der blev mast eller trampet ihjel. Én dansker blev kvæstet i ulykken, og han blev torsdag meldt uden for livsfare. I alt blev 863 personer kvæstet.

Ulykken indtraf, da pilgrimmene skulle udføre ritualet at »stene djævlen« ved at kaste sten mod en mur på Jamarat-broen. Øjenvidner har beskrevet, at der pludselig opstod panik i den store folkemængde.

Ifølge Saudi-Arabiens sundhedsminister, Khalid al-Falih, kan tragedien være blevet udløst af, at pilgrimmene ikke fulgte vejledningerne fra myndighederne.

Det fremgår ifølge Reuters af en udtalelse, som ministeren fredag har offentliggjort på det saudiske sundhedsministeriums hjemmeside.

I udtalelsen konstaterer ministeren, at »ulykken, som måske blev forårsaget af pilgrimme, der bevægede sig uden at følge de instrukser, der blev givet på stedet, vil blive undersøgt hurtigt«.

I en TV-tale torsdag betegnede den saudiske kong Salman ulykken som »en smertefuld hændelse«. Også kongen lovede en hastig undersøgelse af pilgrimsulykken, som er den værste i landet i 25 år.