Togpassagererne må igen vente i varmen

På alle destinationer landet over, må togpassagerer beregne ekstra tid til rejsen. På grund af temperaturer op til 30 grader kører DSB efter en nødplan i dag. Også S-togene er ramt.

S-togspassagerer skal igen til at belave sig på forsinkede tog. Ganske vist ikke meget. Men DSB anbefaler alligevel, at S-togspassagerer tager af sted ti minutter før tid for at være sikker på at komme frem til tiden.<br>Arkivfoto: Christian Als Fold sammen
Læs mere

Så er der igen - varmen, der næsten sætter togskinner skak mat. Vejrudsigten lover høj sol og op til 30 grader i dag over hele landet. Og sommervarmen har nogle kedelige konsekvenser for de rejsende. Varmen får nemlig togskinnerne til at udvide sig, så Banedanmark må i dag nedsætte hastigheden fra 120 km/t til 80 km/t på visse strækninger. Og de i forvejen hårdt prøvede S-togspassagerer slipper ikke denne gang. S-togsnettet er nemlig også omfattet af hastighedsnedsættelser med forsinkelser til følge.

På alle S-togslinjer vil der være tre til fire minutters forsinkelse mellem klokken 12 og 19. Således skulle morgentrafikken ikke blive berørt, men skal man med tog hjem fra arbejde i aften, skal man regne med forsinkelser. Derfor opfordrer DSB passagerer til at tage af sted i god tid, hvis man skal nå et andet tog eller bus.

»Hvis man regner med, at man skal nå en bus eller en lokalbane, kan det lige nøjagtigt glippe på grund af forsinkelserne. Så tag S-toget ti minutter før for at være sikker på at komme frem til tiden,« siger Martin Sun Larsen fra DSB.

Sommerplan på Sjælland
På strækningerne mellem København og Kalundborg, Roskilde og Helsingør kører togene allerede med lavere hastighed som følge af sommersærkøreplanen, der trådte i kraft 1. juli. Derfor vil der ikke være yderligere forsinkelser på disse ruter, oplyser DSB.

Men på strækningen mellem Roskilde, Køge og Næstved, Lille Syd, er togdriften berørt. Her kører toget kun en gang i timen mod normalt to. Men ved kun at køre et tog i timen, kan DSB opretholde forbindelse til andre tog og busser.

En tur mod det jyske kræver derimod en del tålmodighed. Her kan forsinkelserne nemlig være større.

»I Jylland skal man ikke regne med at kunne nå forbindelse med lokalbaner og busser, som man måske skulle have været med. Så vores anbefaling er, at man tager tidligere hjemmefra og holder sig løbende orienteret,« siger Martin Sun Larsen fra DSB.

Rejsegarantien
Og er man så uheldig, at ens tog er mere end 30 minutter forsinket i sommervarmen, oplyser DSB, at rejsetidsgarantien stadig dækker.

I morgen og ugen ud står temperaturen på under 25 grader, og dermed skal de hårdt plagede passagerer »kun« holde øje med ændringer i forbindelse med sommerplanen.