To forbrændt efter eksplosion på Metro-byggeplads

Der udbrød fredag brand efter en mindre eksplosion i en boremaskine på metrobyggepladsen Nuuks Plads ved Jagtvej og Rantzausgade i København, oplyser Københavns Politi.

Politi har afspærret metrobyggeriet ved Nuuks Plads på Nørrebro i København fredag efter to personer er indlagt med forbrændinger efter en mindre eksplosion. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To personer er kommet til skade efter en mindre eksplosion i en boremaskine på metrobyggepladsen Nuuks Plads ved Jagtvej og Rantzausgade i København, oplyser operationschefen ved Københavns Brandvæsen, Michael Møller til bt.dk.

Den ene person er svært forbrændt, mens den anden er lettere forbrændt. De to er ifølge metroselskabet elektrikere, der arbejder på byggeriet. De er begge kørt på hospitalet.

Udover de to tilskadekomne er 29 personer evakueret efter eksplosionen, der skete nede i selve tunnelbyggeriet, hvor boremaskiner lige nu er i færd med at udgrave den næste etape af den københavnske metro, Cityringen.

Metroselskabet oplyser til bt.dk, at en kortslutning i en transformer på tunnelboremaskinen er skyld i branden, der nu er slukket.

Politiet og Arbejdstilsynet har ifølge Metroselskabet sammen iværksat en undersøgelse af ulykken.

Her ligger Nuuks Plads: